Ξαναμπαίνουν στην μάχη για την εκλογή οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ μετά την οριστικοποίηση της ημερομηνίας των εκλογών στη ΝΔ. Η στρατηγική που θα ακολουθήσουν δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα από τις προηγούμενες εβδομάδες αλλά αυτό που θεωρείται δεδομένο είναι ότι οι τόνοι της αντιπαράθεσης δεν θα πέσουν.

Άλλωστε η μεγαλύτερη ανησυχία και των τεσσάρων υποψηφίων αποτελεί πια η συμμετοχή, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι η οργή των νεοδημοκρατών θα εκφραστεί με αποχή από την διαδικασία . Στον αντίποδα υπάρχει η άποψη ότι η "σιγουριά" που εκπέμπει το μεγάλο όνομα της εταιρείας αλλά και η διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας θα οδηγήσουν μαζικά την βάση της ΝΔ στις κάλπες.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αισθάνεται ήδη δικαιωμένος όταν ζητούσε πρώτα την διασφάλιση της διαδικασίας και μετά τον ορισμό της ημερομηνίας έχει ήδη καταστρώσει το σχέδιο των 15 ημερών. Αυτό περιλαμβάνει αρχικά στοχευμένες περιοδείες και ομιλίες στην περιφέρεια αλλά και Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου θα πραγματοποιήσει ομιλίες. Πληροφορίες του newpost αναφέρουν ότι ο κ Μεϊμαράκης θα δώσει δυο - τρεις συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης θα αναλάβει να απαντήσει σε τυχόν νέες επιθέσεις από τους υποψήφιους του (κάτι που θεωρείται αναμενόμενο από το επιτελείο του) αλλάζοντας έτσι την τακτική των "κύκλων" και των "τετραγώνων" που απαντούσαν στους συνυποψήφιους. Ο κ Μεϊμαράκης είναι αποφασισμένος να μην αφήσει αναπάντητη καμία προσωπική αιχμή και δεν θα δόσεις άφεση αμαρτιών του τύπου " παιδιά είναι θα πουν και μια κουβέντα παραπάνω "όπως έκανε πριν λίγες εβδομάδες.

Σε πρώτο πλάνο είναι πάντα ο Αλέξης Τσίπρας και οι επιθέσεις στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και συνολικά της κυβέρνησης θα είναι καθημερινές.

Τέλος ο κ Μεϊμαράκης θα παραμείνει σταθερός στην τακτική της "υπεύθυνης στάσης της ΝΔ" που θέτει πρώτα το συμφέρον της χώρας και έπειτα το κομματικό, κατηγορώντας  τους συνυποψήφιους του για το αντίθετο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αέρα της πιο πολιτικής προεκλογικής εκστρατείας δεν έχει κανέναν λόγο να αλλάξει αυτήν την τακτική ιδιαίτερα μετά και τα τελευταία δημοκοπικά ευρήματα που τον δείχνουν πολύ ψηλότερα από ότι στην αρχή της κούρσας. Ο κ Μητσοτάκης θα συνεχίσει να προτείνει ισοδύναμα και να αντιπαρατίθεται τον κ. Τσίπρα δείχνοντας έτσι ότι ο ίδιος και το επιτελείο του έχει έτοιμη μια άμεσα υλοποιήσιμη κυβερνητική πρόταση. Άλλωστε δεν είναι τυχαία η αναφορά του ότι οι νεοδημοκράτες δεν επιλέγουν μονό αρχηγό αλλά και τον επόμενο πρωθυπουργό. Σταθερός θα παραμείνει και στην θέση του για αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος και την δημιουργία μιας κυβέρνησης με την ΝΔ συμμετέχουσα στον πρώτο όμως ρόλ .

Ακόμη πιο επιθετικός απέναντι στους συνυποψήφιους του θα εμφανιστεί αυτές τις ημέρες ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο περιφερειάρχης θα κλιμακώσει την επίθεση του στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που θα συνεχίσει να κατηγορεί ως εκφραστή του παλιού και ως επιλογή αποτυχίας. Ήδη ο κ Τζιτζικώστας έχει τοποθετήσει στο κάδρο των ευθυνών για το φιάσκο της πρώτης εκλογής τον κ Μεϊμαράκη. Κομμάτι της στρατηγικής του που δεν θα αλλάξει είναι και το κάλεσμα στους νεοδημοκράτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για να "διαλύσουν" τους κομματικούς μηχανισμούς που σύμφωνα με τον ίδιο εκφράζονται από τον κ Μεϊμαράκη. Στο πρόγραμμα του κ Τζιτζικώστα περιλαμβάνονται ομιλίες σε τρεις τουλάχιστον μεγάλες πόλεις της βορείου Ελλάδας αλλά πιθανότατα και ομιλίες σε Πελοπόννησο και Θεσσαλία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκινά αντίστροφα και ήδη το επιτελείο του οργανώνει περιοδείες και ομιλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η βάση δίνει την νίκη λένε οι συνεργάτες του ενώ ο ίδιος συνεχίζει να " αρέσκεται " στην θέση του αουτσάιντερ αφού όπως αναφέρει η έκπληξη την Κυριακή των εκλογών θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Ο κ. Γεωργιάδης είναι αποφασισμένος να ασχοληθεί λιγότερο με τους συνυποψήφιους του καθώς εκτιμά ότι η αντιπαράθεση έχει εξαντληθεί και θα επικεντρωθεί στις προσωπικές επιθέσεις στον Αλέξη Τσίπρα δείχνοντας έτσι την ετοιμότητα του να αναλάβει ακόμη και τα ηνία της χώρας εκτός από της παράταξης . Σταθερός πάντως θα μείνει στην θέση του για την αναγκαιότητα διεξαγωγής ενός debate μεταξύ των υποψηφίων κατηγορώντας κυρίως τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για φοβική στάση.