Για τα μνημόνια, το ενδεχόμενο συναίνεσης, το ασφαλιστικό αλλά και τις τράπεζες διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης υποστήριξε ότι "η κυβέρνηση Τσίπρα είναι μια κυβέρνηση που θα πάει τη χώρα μέχρι το φθινόπωρο του 2019", ενώ έδωσε μεγαλύτερες πιθανότητες "να διευρυνθεί η κυβερνητική πλειοψηφία παρά να πέσει η κυβέρνηση".

"Αυτή η κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια. Το τρίτο μνημόνιο θα είναι το τελευταίο για τη χώρα. Από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 η χώρα επιστρέψει στην ανάπτυξη και από το 2017 και 2018 θα έχουμε μια σημαντική ανάπτυξη και μια μείωση της ανεργίας. Υπάρχει σχέδιο, υπάρχει οδικός χάρτης. Γίνονται βήματα που αναγνωρίζονται από τους πάντες", τόνισε.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι "άλλο συγκυβέρνηση και άλλο η προσπάθεια συνεννόησης εκεί που είναι εθνικά αναγκαίο", σημειώνοντας ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν ότι δεν είναι λύση η οικουμενική κυβέρνηση.

"Στα μεγάλα θέματα και το ασφαλιστικό είναι ένα από αυτά θα πρέπει να καταβληθεί μια προσπάθεια όπου υπάρχουν κοινά σημεία να καταγραφούν", είπε.

Απαντώντας η Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε ότι "ο κύριος Παπαδημούλης πριν από έξι μήνες και ο κύριος Παπαδημούλης σήμερα είναι δύο διαφορετικοί άνθρωποι με δύο διαφορετικές επιχειρηματολογίες".

"Ξεκινήσαμε από την κατάργηση του μνημονίου και σήμερα βρισκόμαστε στο ότι το τρίτο μνημόνιο θα είναι το τελευταίο...Ήταν η εποχή όπου εμείς ήμασταν μνημονιακοί. Ο Στουρνάρας ήταν ο εφιάλτης και τέτοια. Τώρα λοιπόν ο Στουρνάρας έγινε σοβαρός και έχει κύρος. Ο Στουρνάρας έμεινε ίδιος. Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε και από εκεί που ήταν ο Στουρνάρας μνημονιακός προστέθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ στο μνημονιακό μπλοκ", είπε.

Η κ. Μπακογιάννη, ωστόσο, σημείωσε ότι "έκλεισε ο κύκλος αυτός και έχουμε έρθει στον κύκλο στον οποίο θα πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά για την οικονομία". Για να γίνει, όμως, αυτό, όπως είπε, θα πρέπει να συμφωνηθεί "ποιό ήταν το κόστος αυτής της ιστορίας", τονίζοντας ότι αυτό το κόστος το πλήρωσε ο ελληνικός λαός.

Στάθηκε, ιδιαίτερα, στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, λέγοντας ότι "φτάνουμε σήμερα οι ελληνικές τράπεζες να είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο το οποίο έχει υπάρξει" και υποστηρίζοντας τη διενέργεια εξεταστικής για το θέμα.

"Εγώ υπήρξα πάντοτε εξαιρετικά φειδωλή με την άποψή μου για τις εξεταστικές. Ποτέ, εκτός από την εξεταστική για τη Siemens, δεν έχω υποστηρίξει. Παραταύτα αν χρειάζεται μια εξεταστική είναι το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Το αποτέλεσμα Βαρουφάκη και μετά είχε κόστος", ανέφερε.