Λάβρος κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης την οποία και κατηγόρησε πως κάνει μικροπολιτική και προβοκάτσιες εναντίον της κυβέρνησης, ήταν κατά την τοποθέτησή του ο Θ. Δρίτσας.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, είπε πως υπάρχει οικουμενική αντιπολίτευση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και πως τα κόμματα έχουν το ρόλο του ουραγού σε αυτή. «Είμαστε σε ένα φαινόμενο όπου δεν αντιπολιτεύεται τη κυβέρνηση ένα κόμμα αλλά ένα καθεστώς, αλλά για ένα περίεργο τρόπο τα κόμματα αυτά παίζουν ρόλο ουραγού. Τη πρώτη γραμμή τη κρατούν τα επιχειρηματικά και μιντιακά συμφέροντα», δήλωσε χαρακτηριστικά και παραδέχθηκε πως το κόμμα του όντας αντιπολίτευση ήταν πολλές φορές υπερβολικό στη κριτική του.

Ο κ. Δρίτσας σημείωσε πως η ρητορική της αντιπολίτευσης φτάνει στα όρια της προβοκάτσιας, επικαλούμενος δηλώσεις των κ. Βαρβιτσιώτη και Μηταράκη. « Ακούσαμε τον κ. Βαρβιττσιώτη να λέει ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη συνθήκη του Σένγκεν, καθώς αφήνει αφύλαχτα τα σύνορά της. Αυτό δεν είναι προβοκάτσια;», αναρωτήθηκε και σημείωσε πως ο στρατηγικός σχεδιασμός της ΝΔ θα έπρεπε να ξέρει πως η έρευνα διάσωσης δεν είναι μόνο ανθρωπιστικού χαρακτήρα παρέμβαση  αλλά έχει και τεράστια γεωστρατηγικά συμφέροντα. Τέλος έψεξε τον κ. Μηταράκη για ερώτησή του αναφορικά με την φυγή εταιριών από το λιμένα Πειραιά. « Φαινόμενο που να δείχνει ότι ο Πειραιάς χάνει την ισχύ του δεν υπάρχει. Είναι αυτό προβοκάτσια ή δεν είναι», αναρωτήθηκε.