Έκκληση για συναίνεση στο ασφαλιστικό και στη συγκρότηση του ΕΣΡ απηύθυνε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

«Καλώ τη ΝΔ να συναινέσει άμεσα, να εργαστεί για να υπάρξει ΕΣΡ με νόμιμη σύνθεση. Πέρασε 1,5 μήνας από την ψήφιση του νόμου. Ελπίζουμε και στη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ. Δεν χρειάζεται και δεν πρέπει κανένα κόμμα της Βουλής να παίξει το παιχνίδι συμφερόντων», τόνισε ο υπουργός.

Παράλληλα έκανε λόγο για στρατηγικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία. «Δεν πρέπει να πέσετε στην εύκολη κατηφόρα της αριστερής παρένθεσης. Έχετε στρατηγικό πρόβλημα. Οικοδομήσατε την εικόνα ότι είστε η παράταξη που κρατά την χώρα στην Ευρώπη και εμείς θα τον βγάζαμε. Χρειάζεστε νέο στρατηγικό όραμα» είπε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος ο στο ασφαλιστικό τόνισε ότι «εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, θα καταφέρουμε να υπερασπιστούμε τους συνταξιούχους, ακόμη και μόνοι μας αν εσείς δεν συναινέσετε». 

Ακόμη, ο υπουργός Επικρατείας προκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευσης «να μην προσποιείται ότι δεν ξέρει ότι έγιναν εκλογές», λέγοντας πως θα είναι ένα εύκολο νοητικό πείραμα να ξαναπέσει στην κατηφόρα των εύκολων σεναρίων περί αριστερής παρένθεσης και απέδωσε στη ΝΔ «στρατηγικό πρόβλημα». «Οικοδομήσατε από το 2012 ότι είστε η παράταξη που θα κρατήσετε τη χώρα στην Ευρώπη και ότι η δική μας θα την έβγαζε από την Ευρώπη. Αυτό τελείωσε. Διαψεύστηκε παταγωδώς. Χρειάζεστε να σκεφτείτε έναν σημαντικό λόγο που θα τον εξηγήσετε στο λαό για να πειστεί ότι σας χρειάζεται, διότι ο λαός επέλεξε ποια είναι η παράταξη που μπορεί να τον κρατήσει στην Ευρώπη, ποια παράταξη δίνει τις μάχες, ποια παράταξη μπορεί να τον υπερασπιστεί και ποια μπορεί να πυροδοτήσει εξελίξεις στην Ευρώπη» προσέθεσε.

«Βεβαίως είχαμε προσδοκίες, δεν καταφέραμε όσα θέλαμε όταν βρεθήκαμε πρώτη φορά στη διακυβέρνηση, αλλά η ριζική διαφορά φιλοσοφίας με τη δική σας παράταξη είναι ότι εμείς αυτό που καταφέραμε το θέσαμε στην κρίση του λαού, όπως και τον εαυτό μας και ο λαός αποφάσισε» τόνισε ο κ. Παππάς.