current views are: 10

5 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση18:09

Μιχαλολιάκος: Μνημονιακός ο προϋπολογισμός – Πιστή σε όσα ζητούν οι δανειστές η κυβέρνηση

«Πυρά» στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2016.

Δημοσίευση 18:09’

«Πυρά» στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2016.

«Πυρά» στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2016.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «μνημονιακό» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι πιστή στα όσα ζητούν οι δανειστές και τα εφαρμόζει κατά γράμμα. 

«Προϋπολογισμός μιας κυβέρνησης υποτίθεται αντιμνημονιακής, που έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια. Μοιραία θα πέσει έξω. Με ποια αισιοδοξία καταθέτετε αυτόν τον προϋπολογισμό όταν υπάρχουν ανεξόφλητα χρέη 82 δισ. ευρώ; Ο προϋπολογισμός θα πέσει έξω», σημείωσε ο κ. Μιχαλολιάκος και πρόσθεσε:

Λέτε ότι θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους, που θα αρχίσει από τον Μάρτιο. Ακούγεται και το ότι θα επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη, την ώρα που εγκαταλείψατε τα περί επαχθούς χρέους και ξεκαθαρίσατε την παράταξη από αυτούς που έλεγαν ότι πρέπει να διαγραφεί το χρέος.

«Το χρέος είναι η πηγή της δυστυχίας του ελληνικού λαού που οδήγησε σε αυτή τη σκληρή πολιτική λιτότητας τα πέντε χρόνια του μνημονίου. Μέσα σε όλα αυτά, φέρνετε νέα φοροκαταιγίδα, δεν την αντέχει ο λαός, και έναν περίεργο νόμο το περιουσιολόγιο. Ο Μπολσεβίκος που κρύβεται μέσα σας έρχεται στην επιφάνεια», τόνισε.

«Αντί να κοιτάξετε τη λίστα Λαγκάρντ και τις άλλες λίστες κοιτάτε πως θα ξεζουμίσετε τον έλληνα πολίτη. Με την αριστερή διακυβέρνηση φτάσατε τον κόσμο στην απελπισία. Του δώσατε ελπίδα και τον ξεγελάσατε», είπε ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής, ενώ ασκώντας κριτική στη Νέα Δημοκρατία ανέφερε:

Η ΝΔ λέει ότι δεν κάνει συνεννόηση. Μα έκανε στις 14/8 όταν είπατε ναι στη συμφωνία, τώρα για να κερδίσει πολιτικό έδαφος λέει ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Όσον αφορά το προσφυγικό, ο κ. Μιχαλολιάκος είπε ότι η κυβέρνηση είναι εθνικά επικίνδυνη και τα έχει κάνει θάλασσα. «Η Ελλάδα τίθεται εκτός Σένγκεν με δική σας ευθύνη», τόνισε. 

«Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε πέρασμα τζιχαντιστών με ισλαμιστικές ΜΚΟ να λειτουργούν ως κράτος εν κράτει», είπε επισημαίνοντας ότι την κύρια ευθύνη για τις «λαθρομεταναστευτικές ροές» φέρει η Τουρκία, αλλά η Ευρώπη αντί να την επιπλήξει, την επιβραβεύει με 3 δισ. ευρώ. «Τα συμφέροντα της Ελλάδας δεν είναι με τους Αμερικάνους, αλλά με την Ρωσία» είπε.

Για το Ασφαλιστικό, ο κ. Μιχαλολιάκος ανέφερε ότι έρχονται νέες περικοπές με συντάξεις πείνας και αιτία γι΄αυτό, όπως υπογράμμισε, «ήταν το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, το PSI, τα μαύρα μεροκάματα των αλλοδαπών, η ανεργία των Ελλήνων και το δημογραφικό».

«Η ΧΑ όσο και αν διώκεται έχει την ιερή αποστολή να αφυπνίσει τον απελπισμένο ελληνικό λαό και θα συνεχίσει να μάχεται με όλες της τις δυνάμεις απέναντι στο εθνομηδενιστικό καθεστώς που επιχειρείται να στηθεί» κατέληξε.


σχετικα αρθρα