Τη θέση του ότι η Ένωση Κεντρώων θα συμμετάσχει μόνο σε οικουμενική κυβέρνηση εξέφρασε ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος εξαπέλυσε πυρά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Η ιστορία γράφεται με γενναιότητα, εάν ο Τσίπρας πάει σε οικουμενική η ιστορία θα τον γράψει με χρυσά γράμματα», είπε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό και διαμήνυσε πως «από την Ένωση Κεντρώων δεν πρόκειται κανείς να αποτελέσει τσόντα».

Το μνημόνιο πρόσθεσε 86 δισ. ευρώ στο εθνικό χρέος είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και σημείωσε πως δεν υπάρχουν ελπιδοφόρα σημάδια για την οικονομία. «Πού είναι τα ελπιδοφόρα στοιχεία που εγώ δεν βλέπω και βλέπετε εσείς οι κοινοβουλευτικοί βουλευτές;» διερωτήθηκε και εκτίμησε πως η «επιβάρυνση οφείλεται στον κ. Βαρουφάκη και τις καθυστερήσεις» στη διαπραγμάτευση. 

Αναφερόμενος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο κ. Λεβέντης έκανε λόγο για «μαρτυρικό 8ωρο για όλους με μονολόγους...» και σημείωσε για τη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης Κυριακής ότι «κατάλαβα ότι έδινε τα πάντα στους ξένους στο προσφυγικό για να πετύχει χαλάρωση του προγράμματος στο ασφαλιστικό».