«Σήμερα ψηφίζουμε έναν προϋπολογισμό που φέρει τα βάρη του παρελθόντος, αλλά είναι αποτέλεσμα της σκληρής διαπραγμάτευσης που κάνει η κυβέρνηση», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό 2016.

Από το βήμα της Βουλής, ο Πάνος Καμμένος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έβαλε τη χώρα στον δρόμο της σωτηρίας «και δέχεται πόλεμο από τα ΜΜΕ που κάποιοι εξέθρεψαν δίνοντας τους δάνεια – μαϊμού». 

Εξαπολύοντας επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Καμμένος είπε:

Δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση. Η ΝΔ έχει μετατραπεί σε ΝΔ – Vodafone. Η ΝΔ υιοθέτησε μία πολιτική την οποία δεν πίστευε.

«Αυτός που ευθύνεται για την κατάντια της χώρας, ο Γιώργος Παπανδρέου, βρήκε υποστηρικτή σε αυτόν που δεν πίστευε. Στη Νέα Δημοκρατία και την αντιπολίτευση», πρόσθεσε και ανέφερε ότι «ο κ. Λεβέντης είναι υποστηρικτής του PSI».

«Γιατί δεν στηρίζετε την εθνική προσπάθεια και επιμένετε να στηρίζετε μία εγκληματική πορεία του παρελθόντος. Γιατί στηρίζετε τον Βενιζέλο; Γιατί να επιμένει η αντιπολίτευση σε άφεση αμαρτιών σε ένα σύστημα που οδήγησε τη χώρα εδώ που βρίσκεται; Προκαλώ όποιον πολιτικό αρχηγό που υπερασπίζεται το PSI να μας φέρει το δημόσιο χρέος πριν και μετά», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι «το PSI διάλυσε το κράτος και την ίδια στιγμή είχαμε πάρει ήταν 108 δισ. ευρώ. Τα κόκκινα δάνεια το 2009 ήταν 23 δισ. ευρώ και το 2014, 73 δισ. ευρώ».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, στην Αθήνα, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. υπογράμμισε:

Άκουσα κριτική σχετικά με την επίσκεψη Κέρι. Αντί να χαίρεστε που ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ που έρχεται εδώ και στηρίζει την πολιτική της κυβέρνηση και μιλάει για ευοίωνο μέλλον κάνετε κριτική. Αντί να εκτελούμε ζωηρά την πολιτική του Σόιμπλε, έχουμε μπει στο επίκεντρο της πολιτικής στην περιοχή. 

Ο κ. Καμμένος συνέχισε:

Αυτή τη στιγμή η δύναμη της χώρας την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τη Ρωσία έχει μεγαλώσει. Η Ελλάδα έχει γίνει ισχυρός παίκτης. Και η αντιπολίτευση μεμψιμοιρεί. Με ποιους θα προχωρήσουμε; Με αυτούς που βύθισαν τη χώρα; Ελάτε να συνεννοηθούμε. Δεν χρειαζόμαστε την ψήφο σας, οι 153 είναι ισχυρή πλειοψηφία. Ελάτε να συνεννοηθούμε σε κάποιες εθνικές επιλογές της κυβέρνησης.  

Όσον αφορά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο κ. Καμμένος είπε:

Το κοινωνικό έργο του υπουργείου Άμυνας αυξάνεται. Αυξάνεται η παρουσία της ΜΟΜΑ στον Έβρο, στα νησιά, στο προσφυγικό. Συνεχίζουμε μέρα και νύχτα τα πλοία του πολεμικού ναυτικού να κάνουν γέφυρες σωτηρίας σε όλα τα νησιά.  Στα εθνικά θέματα χρειάζεται μία κοινή, εθνική πολιτική.