Για «γκρίζο, αδιαφανή και άδικο» προϋπολογισμό έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στη Βουλή

Ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε πως από τις σπατάλες αυτές ωφελούνται οι προνομιούχοι, οι συντεχνίες και τα πρόσωπα κοντά στα κόμματα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βάζει και άλλους φόρους και τέλη, σε μία κοινωνία που ασφυκτιά.

«Το 2015 είχαμε μικρή αύξηση της κατανάλωσης. Είχαμε και αύξηση του ΦΠΑ. Και αντί να έχουμε αύξηση των εσόδων, έχουμε μείωση. Πώς γίνεται αυτό; Υπάρχει μία απλή λέξη: Ανικανότητα. Και γιατί όταν αυξάνεις τους φόρους και μειώνονται τα έσοδα δεν χτυπάς τη φοροδιαφυγή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ζήτησε δε «να μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται για το πολιτικό σύστημα», καθώς και να μειωθούν στο μισό τα χρήματα που προορίζονται για τα κόμματα.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να ωφελήσει συγκεκριμένα πρόσωπα. Θέλει να κάνει πολλά ρουσϕέτια», συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης. «Εσείς προσθέτετε νέους γραφειοκράτες πάνω στους παλιούς γραφειοκράτες, απλώς φορολογείτε με τη μεζούρα τους πολίτες», ανέφερε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

«Η δεύτερη φορά αριστερά παρουσιάζει σήμερα έναν προϋπολογισμό της γνωστής σειράς των μνημονικών προϋπολογισμών» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψάχνει σανίδα σωτηρίας, ενώ έχει «κόψει όλες τις γέφυρες με τη δημιουργική Ελλάδα».