Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας ζει σε ένα ροζ συννεφάκι, όμως ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι το 2014 προβλεπόταν ανάπτυξη 0,9%, η ανεργία είχε μειωθεί και θα συνέχιζε να μειώνεται. Ο κ. Τσίπρας έλεγε τότε ότι θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και ότι θα καταργήσει το μνημόνιο με ένα νόμο. Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: "κ. Τσίπρα γιατί δεν καταργήσατε με ένα νόμο το μνημόνιο, μήπως πρέπει να συνεννοηθείτε με την φίλη σας την Αγγέλα;". Πέρυσι ο κ. Τσίπρας αγνοούσε την λέξη συναίνεση και έβαζε πάνω απ όλα την βουλιμία του για εξουσία. Την συναίνεση την θυμήθηκε τώρα που βρέθηκε αντιμέτωπος με τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου που υπέγραψε μόνος του.

 Κάνοντας συνολικά απολογισμό είπε ότι ο κ. Τσίπρας έφερε την χώρα στο χείλος του γκρεμού και οδηγεί την χώρα σε ξέρα. "Αποδεικνύεστε κατώτερος των περιστάσεων και υποθηκεύετε το μέλλον του τόπου" ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Από τότε που ανέλαβε την εξουσία, κάθε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, οχυρωμένη σε κάθε υπουργείο έφτιαχνε σχέδια για παράλληλο νόμισμα, για ριφιφί στο νομισματοκοπείο, για επιστροφή στη δραχμή. Προκάλεσαν νέα ύφεση, νέα ελλείμματα και μετά έκαναν τάχα δημοψήφισμα για να εκβιάσουν την Ευρώπη, έβγαλαν τη χώρα από το πρόγραμμα που οι ίδιοι δεσμεύτηκαν να τηρήσουν. Κύριε Τσίπρα, έχετε αίσθηση του τί κακό έχετε προκαλέσει στη χώρα; Αποδεικνύεστε κατώτερος των περιστάσεων. Η ΝΔ ως σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική δύναμη έχει δικαιωθεί για τις επιλογές της. Είναι η παράταξη που πάντα αψηφούσε το πολιτικό κόστος για το καλό του τόπου», πρόσθεσε ο κ. Πλακιωτάκης.

«Η ΝΔ έχει δικαιωθεί από την πολιτική του Κώστα Καραμανλή που αναβάθμισε τη χώρα στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Από το βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, από τη συνεργασία με τη Ρωσία. Η ΝΔ έχει δικαιωθεί από την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά που παρέλαβε τη χώρα στο χείλος της εξόδου από το ευρώ. Έχει δικαιωθεί από την υπεύθυνη στάση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη το καλοκαίρι», συμπλήρωσε.  

Ο κ. Πλακιωτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «Να σας θυμίσω κ. Τσίπρα που μας κατηγορείτε για ανευθυνότητα ότι εμείς το καλοκαίρι όταν χάσατε τη δεδηλωμένη σας δώσαμε οξυγόνο για να μείνετε στην καρέκλα της. Η ΝΔ έχει αποδείξει διαχρονικά την κοινωνική και εθνική της ευαισθησία. Από τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ άρχισαν να εφαρμόζουν ότι κατηγορούσαν και ότι απέκλειαν. Από τότε φέρνουν και ετοιμάζονται να φέρουν αλλεπάλληλα επώδυνα μέτρα, όπως η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, η σταδιακή αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, η αύξηση των εισιτηρίων στα ΜΜΜ, το φορολογικό των αγροτών, η αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ».

Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση πολεμάει την εγχώρια παραγωγή. Ο προϋπολογισμός αναδεικνύει την ασυνέπεια και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης. Περιλαμβάνει φόρους 3,2 δισ. ευρώ. Και όλα αυτά πέρα από το πακέτο που ψηφίστηκε τον Νοέμβριο. Αποκαλύπτει την πολιτική απάτη που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Διαλύει τον μύθο της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας. Και αυτό ισχύει προπάντων για τις συντάξεις». 

Σχετικά με τον προϋπολογισμό είπε: «Ο προϋπολογισμός της αριστεράς δείχνει ότι το 2016 θα είναι πολύ χειρότερο. Δυστυχώς για τον τόπο τον προϋπολογισμό συνέταξαν τα στελέχη των δανειστών. Τον συνέγραψαν στις σουίτες του Χίλτον».