Προϋποθέσεις για να ψηφίσει το ασφαλιστικό έθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, στην εκπομπή Ακραίως του ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή.

Ο κ. Μιχελογιαννάκης τόνισε πως "είναι ανάγκη να λυθεί συναινετικά το ασφαλιστικό", ενώ παραδέχθηε για τη 13η σύναξη πως "ήταν λάθος και ζητώ συγγνώμη για τις υπερβολές". Οσον αφορά το ασφαλιστικό είπε: "Θα ψηφίσω το ασφαλιστικό στη Βουλή. Όμως υπάρχει ανάγκη επικαιροποίησης του ασφαλιστικού, διότι δεν είναι βιώσιμο όπως είναι τώρα" και έθεσε τις εξής προϋποθέσεις: "Δεν θα δεχθώ να μπει εισοδηματικό κριτήριο στην κύρια σύνταξη, είναι απαραίτητη η ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών Ταμείων, διαφορετικά δεν θα ψηφίσω.  Η λύση στο ασφαλιστικό πρέπει να δοθεί συναινετικά με την κοινωνία. Εάν δεν ικανοποιηθούν οι όροι μου για το ασφαλιστικό, θα πεθάνουν οι Έλληνες. Πρέπει να γίνει συναινετικά με την κοινωνία η λύση του ασφαλιστικού. Να κάνουμε πράξη αυτό που είπε ο Κατρούγακλος, ότι δεν θα νομοθετήσουμε σε μεταφρασμένα κείμενα".

Στην εκπομπή έλαβαν μέρος πρώην υπουργοί Εργασίας, όλων των κυβερνήσεων, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να εξαπολύει τα βέλη του στον πρωθυπουργό, λέγοντας: ο κ. Τσίπρας έδειξε έλλειψη γνώσης για το ασφαλιστικό", ενώ ο Πάνος Παναγιωτόπουλος τόνισε: "Το ασφαλιστικό είναι ζωντανός οργανισμός, έχει ανάγκη διαρκών παρεμβάσεων". Αναφερόμενος στο σχέδιο Κατρούγκαλου, είπε ότι "εισοδηματικά θα πάμε σε κυμαινόμενη σύνταξη. Πρέπει να καθίσουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί μαζί και να συζητήσουν για το πώς θα έρθουν χρήματα στην Ελλάδα". "Η κυβέρνηση να είναι ειλικρινής όταν ζητάει συναίνεση, να μην το κάνει για τη βιτρίνα" πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Χατζησωκράτης επισήμανε: "Ποιος πολιτικός αρχηγός να έχει εμπιστοσύνη σε αυτά που κάνει ο Τσίπρας; Θα παρουσίαζε τη συναίνεση για μη μείωση συντάξεων, ως συναίνεση σε αύξηση εισφορών" και συμπλήρωσε πως "και η ΓΣΕΕ δεν έπαιξε τον ρόλο που έπρεπε στο ασφαλιστικό". 

Παρέμβαση έκανε στην εκπομπή και η πρώην υπουργός Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, η οποία δήλωσε: "Είναι εκτός πραγματικότητας ο κ. Μιχελογιαννάκης.  Η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού εξαρτάται από το δημογραφικό, την ανεργία, την ανάπτυξη. Στο ασφαλιστικό χρειάζεται πράξη και όχι θεωρίες. Πρέπει να υπάρξει ενιαία μεταρρύθμιση στην ηληκτρονική διακυβέρνηση" και διευκρίνισε στο τέλος πως "εκτός πραγματικότητας είπα ότι είναι ο κ. Μιχελογιαννάκης διότι μπορεί να τα λέει καλά, άλλα όμως έγιναν".