«Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και ό,τι έχουμε να συζητήσουμε με την χώρα, το συζητούμε με την κυβέρνηση της χώρας και τους συνεργάτες της». Αυτό ήταν το σχόλιο του Γερμανού κυβερνητικού εκπρόσωπου Στέφεν Ζάιμπερτ, σε σχέση με τον σάλο που έχει ξεσπάσει με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας ''Die Welt'', σύμφωνα με το οποίο η γερμανική πρεσβεία έχει υποβάλει έκθεση στην οποία περιγράφει την Ελλάδα ως "ακυβέρνητο καράβι".
 
Ο κ. Ζάιμπερτ επισήμανε ακόμη ότι δεν έχει υπόψη του την εν λόγω έκθεση, αλλά και ότι δεν θα έκανε αναφορά σε εσωτερικές εκθέσεις.
 
Αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης έκαναν πάντως λόγο, για την καλη σχέση και την τακτική επικοινωνία του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.
 
Την ίδια στιγμή, ερωτηθείς ο κ. Ζάιμπερτ σχετικά με το αν το Βερολίνο είναι ικανοποιημένο από την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, τόνισε:

Δεν θα κάνω εδώ κάποια εσωπολιτική αξιολόγηση. Κατά τα άλλα, το θέμα δεν είναι να είναι ευχαριστημένο κάποιο από τα κράτη-μέλη, αλλά οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας συνολικά. Αυτο συζητείται τακτικά, γι' αυτό υπάρχουν οι θεσμοί, γι' αυτό υπάρχει το Eurogroup. Δεν κάνουμε εδώ διμερείς αξιολογήσεις.