Την πεποίθηση ότι η πρώτη αξιολόγηση της Ελλάδας για το πρόγραμμα στήριξης αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2016 εξέφρασε, επίσης προσερχόμενος στο Eurogroup o αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις. 

Σύμφωνα με τον κ. Ντομπρόβσκις:

Οσον αφορά την Ελλάδα, οπως ξέρετε συμφωνήσαμε σε ένα πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων και αυτό συνετέλεσε στην μεταφορά της δόσης των 2 δισ. ευρώ και περιμένουμε τώρα να συμφωνήσουμε για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων που θα απελευθερώσει το άλλο 1 δισ. ευρώ στα μέσα του Δεκέμβρη. 

Άλλο ένα σημαντικό ζήτημα είναι το τέλος της πρώτης αξιολόγησης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές της νέας χρονιάς. Η ελληνική κυβέρνηση πριν από λίγες ημέρες ψήφισε τον προϋπολογισμό του 2016, με στόχο να εκπληρώσει τα όσα ορίζει το πρόγραμμα και αυτό ήταν ένα σημαντικό βήμα για αυτή την κατεύθυνση. 

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν μίλησε και για την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, προκειμένου να μετατραπεί σε ένα σύστημα που θα αποφέρει μακροπρόθεσμα οφέλη σε όλες τις πλευρές.