Ως ''επικίνδυνους και με βαθιές ιδεοληψίες'' χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά fm, προσθέτοντας, ότι "με δική του προεδρία στο τιμόνι της ΝΔ δεν πρόκειται ούτε καφέ στην Κουμουνδούρου να πίνουν ούτε θέση αντιπρόεδρου να έχει ποτέ ο κ. Τσίπρας και αυτή η επικίνδυνη ομάδα σε μια πιθανή κυβέρνηση της ΝΔ".

Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα:

Και αυτό όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά γιατί πολύ απλά πιστεύω ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι αλλού, έχουνε αποδείξει την ανικανότητα τους, και την αποδεικνύουν καθημερινά, όχι μόνο στην οικονομία και σε θέματα της κοινωνίας αλλά και σε θέματα ασφάλειας, είδατε τι έγινε χτες. Στα θέματα του προσφυγικού και του μεταναστευτικού, στα θέματα της παιδείας, παντού!

Δεν μπορεί η  ΝΔ που έχει μια συγκεκριμένη ιδεολογία να συνεργαστεί με αυτούς τους ανθρώπους. Σε περίπτωση λοιπόν που είμαι εγώ αρχηγός αυτής της παράταξης μετά τις 20 Δεκεμβρίου, σας το λέω ξεκάθαρα, συνεργασία δεν πρόκειται να υπάρξει με το ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη για την εκλογική διαδικασία, ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε: 

Άκουσα τις δηλώσεις και εγώ απόρησα πολύ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι ξύνουν αυτή την πληγή. Μια πληγή η οποία οδήγησε πάρα πολλούς Νεοδημοκράτες στην ταλαιπωρία την προηγούμενη φορά και που ακόμη και σήμερα αισθανόμαστε όλοι ταπεινωμένοι από αυτό που έγινε ως παράταξη.

Εγώ έχω τελείως άλλη λογική. Η διαδικασία είναι απόλυτα εγγυημένη, διασφαλισμένη, θα είναι αδιάβλητη. Την έχει αναλάβει μια πολύ μεγάλη πολυεθνική και σοβαρή εταιρεία. Οι εκλογές θα γίνουν στις 20 Δεκεμβρίου και καλώ τον κόσμο να προσέλθει μαζικά στις κάλπες γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε και να κλείσουμε την πληγή που άνοιξε στις 22 Νοέμβριου αλλά και να γυρίσουμε τελικά σελίδα στην παράταξη.

Ερωτηθείς αν έχει την αίσθηση ότι ο κ. Μεϊμαράκης προσπαθεί να βρει τρόπο για να φύγει από την κούρσα της διεκδίκησης της αρχηγίας, επισήμανε:  

"Δεν το ξέρω αυτό, αυτό θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Έμενα το μόνο που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να διαφυλάξω την ενότητα της παράταξης και γι’ αυτό τον λόγο βλέπετε ότι δεν θέλω να σχολιάζω δηλώσεις συνυποψήφιων μου. Προσπαθώ να κάνω την δική μου μάχη, να εκφράσω με θέσεις αυτό που εγώ αισθάνομαι ότι πρέπει να φέρουμε στην παράταξη την επομένη μέρα''. 

Την ίδια στιγμή χαρακτηρισε ''προσχηματική'' την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα στους πολιτικούς αρχηγούς για συναίνεση λέγοντας ότι "αυτή τη στιγμή δεν ψάχνουν για συναίνεση, ψάχνουν για συνενόχους. Ο κ. Τσίπρας έκανε μια προσχηματική πρόσκληση την προηγούμενη εβδομάδα, ορθώς η ΝΔ πήγε στην συνάντηση αυτή διότι όταν σε καλεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορείς να μην πας να ακούσεις τουλάχιστον τι έχει να σου πει ο πρωθυπουργός της χώρας. Από εκεί και πέρα όμως φάνηκε όπως το είχα πει ξεκάθαρα και πριν γίνει, ότι θα είναι καθαρά μια προσχηματική πρόσκληση. Και το πως αντιλαμβάνεται την συναίνεση το είδαμε δυο μέρες μετά από αυτή την συνάντηση όταν αποκάλεσε όλη την Αντιπολίτευση «σκυλιά» , πρόσθεσε.