current views are: 8

7 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση17:14

Συνάντηση Δραγασάκη με εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ για το χρέος

Συνάντηση με τον εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ για το εξωτερικό χρέος Χουάν Πάμπλο Μποχοσλάφσκι, είχε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Δημοσίευση 17:14’

Συνάντηση με τον εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ για το εξωτερικό χρέος Χουάν Πάμπλο Μποχοσλάφσκι, είχε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Συνάντηση με τον εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ για το εξωτερικό χρέος Χουάν Πάμπλο Μποχοσλάφσκι, είχε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

H συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της αυριανής ενημέρωσης που θα παράσχει ο κ. Μποχοσλάφσκι επί των Προκαταρκτικών Ευρημάτων του, στο πλαίσιο της σύνταξης Έκθεσης που θα υποβάλει στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το 2016.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπροεδρίας, ο κ. Δραγασάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του, για το ότι ο κ. Μποχοσλάφσκι επισήμανε πως η μείωση του χρέους και του κόστους εξυπηρέτησής του αποτελεί μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Επίσης, και για το ότι ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας, τόνισε την ανάγκη διοχέτευσης πόρων που θα εξοικονομηθούν στην τόνωση της πραγματικής οικονομίας και την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας.

Κοινή διαπίστωση υπήρξε η ουσιαστική απουσία της κρίσιμης διάστασης των ανθρώπινων και κοινωνικών δικαιωμάτων από τις έως τώρα αξιολογήσεις υλοποίησης των ελληνικών Προγραμμάτων. Ο αξιωματούχος του O.Η.Ε. και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, συμφώνησαν ότι η διασφάλιση του σεβασμού στα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα, πρέπει να αποτελεί, όχι απλή παράμετρο, αλλά θεμελιώδη διάσταση του νέου μοντέλου ανάπτυξης στη χώρα. Στην κατεύθυνση αυτή προτάθηκε η διενέργεια αξιολόγησης επιπτώσεων των ασκούμενων πολιτικών στα ανθρώπινα δικαιώματα (human rights impact assessment).

Ακόμη, ο κ. Μποχοσλάφσκι έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, αναγνωρίζοντας τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση. Παράλληλα όμως εξέφρασε και την έκπληξή του για το ότι η ανάληψη από την Ελλάδα σημαντικών βαρών, δεν έχει οδηγήσει σε εύλογη χαλάρωση των δημοσιονομικών περιορισμών.


σχετικα αρθρα