Τα δύσκολα για την Ελλάδα πέρασαν εκτίμησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον ξένων επενδυτών, τονίζοντας ωστόσο πως ανακόπτονται από τη γραφειοκρατία.

«Τα δύσκολα θεωρώ ότι πέρασαν. Έχοντας και την εμπειρία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θεωρώ ότι πέρασαν. Από εδώ και πέρα τα πράγματα είναι πολύ πιο ομαλά, αρκεί να κάνουμε κάποιες κινήσεις γρήγορα και με μια σχετική πειθαρχία», είπε.

«Υπάρχει ενδιαφέρον ξένων επενδυτών, το πρόβλημα το δικό μας είναι της γραφειοκρατίας και αυτό είναι που ζητάμε να λύσουμε το δυνατόν άμεσα και δουλεύουμε πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι», τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε:

Έχουμε στήσει θεσμούς που διευκολύνουν αυτή τη διαδικασία, αλλά υπάρχουν και θεσμοί του παρελθόντος που ανακόπτουν τις επενδύσεις. Έχω στο γραφείο μου μια επένδυση, η οποία άρχισε τη διαδικασία έγκρισης αδειοδότησης το 2006 και ακόμα και σήμερα δεν έχει τελειώσει. Και αυτή η επένδυση θα απασχολήσει 7.000 άτομα.

Σε ερώτηση σχετικά με τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης ο Εξωτερικών απάντησε:

Εδώ υπάρχει μια πλειοψηφία η οποία μπορεί να κυβερνήσει. Δεν συμβαίνει μόνο στη δική μας χώρα να υπάρχουν ισχνές πλειοψηφίες. Να θυμηθούμε ότι η περίοδος του κ. Μητσοτάκη ήταν μια περίοδος διετούς σχεδόν διακυβέρνησης με 151 βουλευτές.