Διευκρινίσεις για την επιχείρηση στην Ειδομένη έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός  Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε πως «δεν θέλουμε μια αιματοχυσία, δεν θέλουμε μια Ουγγαρία στην Ειδομένη».

«Το θέμα  θα λήξει τις επόμενες μέρες δεν μπορώ να σας πω σε μία ή δύο, αλλά δεν θα είναι και σε δέκα - δεκαπέντε» διαβεβαίωσε. «Θέλουμε να αποφύγουμε τη βία» ξεκαθάρισε ο κ. Μουζάλας.

Όπως εξήγησε «δεν είπα ότι σε πέντε μέρες θα γίνει η επιχείρηση, είπα ότι το θέμα θα λυθεί γρήγορα». «Μετρα αύξησης της αστυνόμευσης στην Ειδομένη έχουν ήδη ληφθεί και στο χωριό σύμφωνα με πληροφορίες μου» σημείωσε. 

«1.000 με 1.200 μετανάστες έχουν παραμείνει στην Ειδομένη, επίσης παρεμποδίζουμε να ανέβουν πάνω μετανάστες» δήλωσε.

«Οι μετανάστες έχουν τρεις δυνατότητες: να ζητήσουν άσυλο, να γυρίσουν οικειοθελώς στις πατρίδες τους, περίπου 300 θέλουν να γυρίσουν, και η άλλη η εφαρμογή του νόμου, με όποιου μετανάστη έχει λήξει το χαρτί να γίνεται αναγκαστική επιστροφή του» παρατήρησε ο Γιάννης Μουζάλας.

Όπως τόνισε δε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, πρέπει «να ελεγχθεί η ρημάδα η ροή προσφύγων στα τουρκικά παράλια».

«Τη ροή την ελέγχουν οι Τούρκοι, το τελευταίο δεκαπενθήμερο έχουμε αλλαγή της ροής, έρχονται Μαροκινοί και Ιρανοί, οι Μαροκινοί έρχονται στην Ελλάδα μέσω Κωνσταντινούπολης γιατί τους συμφέρει οικονομικά...» σημείωσε.