current views are: 5

8 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση12:58

Τζιτζικώστας: Αν εκλεγώ θα προχωρήσω σε σχέδιο αναγέννησης της χώρας

Για επικίνδυνη κυβέρνηση η οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί τη χώρα στον γκρεμό, μίλησε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας, τονίζοντας ότι ”αν εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, θα προχωρήσει άμεσα σε εθνικό σχέδιο της χώρας”. 

Δημοσίευση 12:58’

Για επικίνδυνη κυβέρνηση η οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί τη χώρα στον γκρεμό, μίλησε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας, τονίζοντας ότι ”αν εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, θα προχωρήσει άμεσα σε εθνικό σχέδιο της χώρας”. 

Για επικίνδυνη κυβέρνηση η οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί τη χώρα στον γκρεμό, μίλησε στον Real ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας, τονίζοντας ότι ”αν εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, θα προχωρήσει άμεσα σε εθνικό σχέδιο της χώρας”. 
 
«Εγώ δεν μιλώ για ισοδύναμα, ούτε για παράλληλα προγράμματα. Το μόνο παράλληλο πρόγραμμα και το μόνο ισοδύναμο που μπορεί να σταθεί στη χώρα σήμερα είναι να στραφεί η χώρα μας στην ελεύθερη οικονομία», προσέθεσε.

O κ.Τζιτζικώστας είπε πως αν εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ θα ακολουθήσει «μία τελείως διαφορετική φιλοσοφία» και πως «θα προχωρήσω άμεσα σε ένα εθνικό σχέδιο αναγέννησης της χώρας. Για όλους τους τομείς, όχι μόνο για την οικονομία, και το οποίο θα παρουσιάσουμε σε ένα συνέδριο αναγέννησης της παράταξης, που θα κάνουμε σε 3-4 μήνες μετά τις εκλογές αρχηγού».

Σε ό,τι αφορά την κοινοβουλευτική του απουσία, εάν εκλεγεί, είπε πως «θα επιχειρήσω και θα πετύχω αυτό το θέμα να το αναδείξω σε στρατηγικό πλεονέκτημα της ΝΔ», και συμπλήρωσε: «Κερδίζουμε τις μάχες στη Βουλή και χάνουμε στην κοινωνία. Αυτό που θα κάνω, για το θέμα το πρακτικό, αν θέλετε, είναι ότι θα ορίσω έναν αντιπρόεδρο, από τους αντιπροέδρους που προβλέπει το καταστατικό του κόμματος, ο οποίος θα έχει την ευθύνη της κοινοβουλευτικής παρουσίας της ΝΔ. Και πιστέψτε με θα επιλέξω τον καλύτερο».

Ανέφερε δε ότι δεν έχει επιλέξει τον αντιπρόεδρο και εξήγησε:

Ξέρετε ποιος είναι ο λόγος που μέχρι και σήμερα δεν έχω αποφασίσει κάτι τέτοιο, γιατί αλλιώς θα το είχα πει. Θέλω να δω το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου, διότι για τις θέσεις των αντιπροέδρων θα σκεφτώ πολύ σοβαρά και για λόγους ενότητας να αποταθώ πρώτα σε κάποιους εκ των σημερινών μου συνυποψηφίων. Η ΝΔ από αυτή τη διαδικασία θα βγει ενισχυμένη.

Ακόμη, δεσμεύτηκε πως «όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της Κυριακής των εκλογών θα είμαι δίπλα στον οποιοδήποτε αναδείξει ως πρόεδρο, εφόσον δεν είμαι εγώ, η βάση της ΝΔ» και συμπλήρωσε: «Και το ίδιο θα κάνουν και οι άλλοι τρεις. Να το ξέρετε ότι και οι τέσσερις εγγυόμαστε την ενότητα αυτής της παράταξης όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα».

Απαντώντας στις επικρίσεις του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων ότι είναι “φιλοβασιλικός” ανέφερε:

Ξεκάθαρα σας το έχω πει ότι πιστεύω στο πολίτευμά μας, και μάλιστα όχι μόνο στην προεδρευόμενη δημοκρατία, όπως λειτουργεί σήμερα, αλλά θέλω να πάω, και έχω κάνει ήδη την πρόταση αυτή, μαζί με μια σειρά άλλων προτάσεων θεσμικών αλλαγών, και ένα βήμα παραπέρα. Θεωρώ ότι πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας στα εθνικά θέματα, στην εξωτερική πολιτική, και να προχωρήσουμε επιτέλους στην άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τους Έλληνες πολίτες. Να σταματήσει δηλαδή να γίνεται αυτή η διαδικασία η κοινοβουλευτική κάθε φορά που τελειώνει η θητεία του Προέδρου».


σχετικα αρθρα