Στους στενούς δεσμούς Ελλάδας - Αιγύπτου που χρονολογούνται από την αρχαιότητα αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνάντησή του με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Σίσι στο Μέγαρο Μαξίμου, υπογραμμίζοντας τον βασικό ρόλο που θα διαδραματίσουν οι δύο χώρες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. 

Ο κ. Τσίπρας αφού καλοσώρισε τον κ. Σίσι αναφέρθηκε στις παραδοσιακά καλές σχέσεις που έχουν οι δύο χώρες.
 
«Οι δύο λαοί μας, οι δύο αρχαίοι πολιτισμοί μας , οι δύο αρχαιότεροι μεσογειακοί πολιτισμοί που μπόλιασαν τον παγκόσμιο πολιτισμό έχουν μια μακρά παράδοση», επισήμανε και πρόσθεσε πως «θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην ήδη αποσταθεροποιημένη περιοχή». 
 
Σας καλωσορίζω λοιπόν στην Ελλάδα και εύχομαι η παρουσία σας να φέρει μια εποικοδομητική συνεργασία και να δώσει προοπτική στους λαούς μας και στην ευρύτερη περιοχή. 
 
«Η επίσκεψη αποδεικνύει την καλή σχέση που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει μεταξύ μας και η οποία ολοένα βαίνει αυξανόμενη. Πάντοτε οι ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις ήταν πολύ ισχυρές», είπε ο αιγύπτιος πρόεδρος ο οποίος προσκέλεσε επισήμως τον έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφτεί το Κάιρο.  
 
«Έχετε μεταφέρει με όλη την ειλικρίνεια την αιγυπτιακή φωνή στους ευρωπαίους φίλους μας», είπε ο ο κ. Αλ Σίσι και ευχήθηκε η τριμερής συνεργασία να αποτελέσει τον πυρήνα για την συνεργασία όλης της περιοχής. Για το περιεχόμενο των συνομιλιών που θα έχει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα είπε ότι «περιμένουν πολλοί από εμάς» και αναφέρθηκε στην ανάγκη σταθερότητας στη Μέση Ανατολή.