Για «θεατρική κινδυνολογική παράσταση» από την κυβέρνηση, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και την ΕΕ σχετικά με την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου, έκανε λόγο η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας απόψε σε κομματική συγκέντρωση στην Ελευσίνα.
Η κ. Παπαρήγα είπε ότι στόχος τους ήταν και είναι να τρομοκρατηθεί ο λαός, ώστε να παρουσιάσει ως σωτήρια το μεσοπρόθεσμο και το μνημόνιο ΙΙ και ως αναγκαία τα νέα καταστροφικά μέτρα για το λαό, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Επίσης, είχαν ως στόχο να διαμορφώσουν καλύτερο έδαφος και να δικαιολογήσουν την πιο φανερή συναίνεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των άλλων προθύμων.

Όσο η κρίση βαθαίνει τόσο ο πόλεμος ενάντια στο λαό θα κλιμακώνεται, μαζί οι εκβιασμοί και τα τρομοκρατικά διλήμματα, είπε η κ. Παπαρήγα και υπογράμμισε ότι κρίσιμο ζήτημα για το λαό για να τους αντιμετωπίσει, είναι να απορρίψει τώρα τα διλήμματά τους, και να τους απαντήσει ότι αρνείται να πτωχεύσει για να σωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας, είτε με ευρώ, είτε με δραχμή, είτε εντός, είτε εκτός ευρωζώνης.

Λύση για το λαό είναι να οργανωθεί, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία, κατέληξε στην ομιλία της η Γραμματέας του ΚΚΕ.