Βελτίωση των συνθηκών στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος σε συνέντευξή του στο πρώτο πρόγραμμα, τονίζοντας ότι γίνεται προσπάθεια να αξιοποιείται μόνο για παροχή πρώτων βοηθειών και το κύριο βάρος της περίθαλψης να έχει το ΕΣΥ.
 
«Από την πρώτη θητεία μας στο υπουργείο Δικαιοσύνης το Φεβρουάριο, επισημάναμε ότι η κατάσταση είναι άσχημη στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού» τόνισε.

Ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε ότι προωθήθηκε νόμος για να μπορούν να απολύονται κρατούμενοι για λόγους υγείας.

Ένα μέρος των νοσηλευόμενων κρατουμένων απολύθηκαν και η κατάσταση βελτιώθηκε. Από 170 που ήταν αρχικά, σήμερα είναι περίπου 134. Η προσπάθειά μας είναι, όσο είναι δυνατόν, το νοσηλευτικό σύστημα στον Κορυδαλλό να αξιοποιείται μόνο για παροχή Πρώτων Βοηθειών και το κύριο βάρος της περίθαλψης να το έχει το ΕΣΥ.

«Για το ψυχιατρείο του Κορυδαλλού έχουμε έρθει σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας και το Αττικόν, ώστε ένα μέρος των κρατουμένων να μεταφέρεται για νοσηλεία στο Αττικόν», ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος.

«Η χώρα μας επιτηρείται από την ευρωπαϊκή επιτροπή κατά των βασανιστηρίων -ζητήσαμε τεχνική στήριξη για την αναβάθμιση των συνθηκών στις φυλακές. Έχει ήδη δρομολογηθεί. Το νοσοκομείο ενισχύεται με γιατρούς και προσωπικό. Γρήγορα θα έχουμε όλο το προσωπικό που χρειάζεται», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Για το κτίριο του νοσοκομείου, ο κ. Παρασκευόπουλος είπε: «oι συνθήκες ήταν κακές το Φεβρουάριο. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη».

«Για τους οροθετικούς κρατούμενους λειτουργεί σχολείο δεύτερης ευκαιρίας», είπε ο κ. Παρασκευόπουλος και συμπλήρωσε: «Για τους εξαρτημένους προστέθηκε μία νέα δομή απεξάρτησης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Πρέπει όλα να γίνουν γρήγορα».