Πυρά κατά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη εξαπέλυσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης.

Στο στόχαστρο της παρέμβασης του κ. Αυγενάκη μέσω των social media, είναι τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Φίλης για την επιλογή νέων διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης «μέσω προσωπικής συνέντευξης και μόνο».

«Η συνέντευξη από μόνη της χωρίς άλλα κριτήρια και χωρίς έμφαση στα δυναμικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων, είναι η αρχή του κομματικού κράτους που θέλει να επιβάλλει η Κυβέρνηση, μακριά από τις αρχές της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης, της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας, με άνωθεν πολιτικές παρεμβάσεις και ατεκμηρίωτες εκτιμήσεις» τονίζει ο κ. Αυγενάκης.

Η ανάρτηση του κ. Αυγενάκη:

Στο νομοσχέδιο για τα.. “Βοσκοτόπια” ο Υπουργός Παιδείας κ. Ν. Φίλης εισήγαγε τροπολογία η οποία προβλέπει επιλογή νέων διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσω προσωπικής συνέντευξης και μόνο...(!)

Δυστυχώς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μας επιστρέφει στην κουλτούρα μιας ολόκληρης εποχής της μεταπολίτευσης κατά την οποία το κομματικό συμφέρον προτασσόταν του δημοσίου.

Η συνέντευξη από μόνη της χωρίς άλλα κριτήρια και χωρίς έμφαση στα δυναμικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων, είναι η αρχή του κομματικού κράτους που θέλει να επιβάλλει η Κυβέρνηση, μακριά από τις αρχές της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης, της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας, με άνωθεν πολιτικές παρεμβάσεις και ατεκμηρίωτες εκτιμήσεις!»

Η ΝΔ -παρά τις μεγάλες ευθύνες που φέρει για το κομματικό κράτος- είχε εισάγει κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση ένα νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στη δημόσια διοίκηση με καταλυτικό το ρόλο του ΑΣΕΠ, στο οποίο είχα τη τύχη να είμαι εισηγητής, για να εγγυάται την αντικειμενικότητα και τη διαφάνεια της διαδικασίας, το οποίο αποτελεί μια αξιόλογη βάση που η σημερινή Κυβέρνηση μπορούσε να εξελίξει.

Φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται οι κυβερνώντες, ούτε και να επιθυμούν να καταλάβουν τη πραγματική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας.

Κρίμα γιατί επένδυσαν σε "ελπίδα" που κάθε άλλο παρά την υπηρετούν τελικά.