Νέα παρέμβαση για τα όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη συμμετοχή του ΔΝΤ έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

«Έχει κατανοήσει η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη τις απόψεις που εξυπηρετεί κάθε πλευρά. Δεν νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σόιμπλε τοποθετείται περί Grexit. Αυτές οι απόψεις έχουν ηττηθεί πάρα πολλές φορές. Σε εκλογές, σε δημοψήφισμα κλπ. Δεν το βάζουν όμως κάτω» είπε και πρόσθεσε:

Υπενθυμίζουμε ότι το συμφέρον της χώρας το ξέρει καλύτερα από τον καθένα η κυβέρνηση.

Η κ. Γεροβασίλη διευκρίνισε ότι το ΔΝΤ συμμετέχει αυτή τη στιγμή ως τεχνικός σύμβουλος. «Τον Μάρτιο λήγει η συμμετοχή του στο παλιό πρόγραμμα. Τώρα συζητάμε για το καινούργιο πρόγραμμα. Η Ευρώπη, αυτό το εξέφρασε και ο πρωθυπουργός χτες, πρέπει να λύνει τα προβλήματα μόνη της» είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα της Die Welt που επικαλείται έκθεση της γερμανικής πρεσβείας για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, τόνισε πως «εγώ ξέρω ότι υπάρχει μία εφημερίδα και ένας δημοσιογράφος που επικαλείται μυστικές πηγές. Δικαίωμά του είναι να επικαλείται ότι θέλει, δικαίωμά μου είναι και εγώ να αμφισβητώ την ύπαρξη της έκθεσης αυτής».

«Η πρεσβεία με την ανακοίνωσή της κινήθηκε στα όρια των αρμοδιοτήτων της. Και σε τελική ανάλυση έχουμε επίσημες δηλώσεις, με ονοματεπώνυμο, όπως ο κ. Σταϊνμάγερ που επαίνεσε τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και του κ. Ζάιμπερτ» κατέληξε.