Συνεχίζονται σήμερα οι επαφές υπουργών με τους εκπροσώπους των θεσμών, στο πλαίσιο του νέου γύρου διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη δόση των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, στις 16:00 οι θεσμοί θα συναντηθούν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και στις 20:30 θα ακολουθήσει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Επιπλέον, για τις 17:00 έχει οριστεί νέα συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη με τους εκπροσώπους των δανειστών με αντικείμενο τον Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Η τελευταία πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προβλέπει την απόσχιση των δικτύων μεταφοράς από τη ΔΕΗ και τη μεταφορά τους σε εταιρία ιδιοκτησίας κατά 100 % του Δημοσίου.

Ανοιχτά παραμένουν τα ζητήματα της αποζημίωσης της ΔΕΗ για το διαχωρισμό του κλάδου καθώς και το μάνατζμεντ της νέας εταιρίας για το οποίο η θέση της κυβέρνησης είναι να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο.