Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως είναι «εξαιρετικά λίγος» και κατηγορώντάς τον ότι χρησιμοποιεί τη συναίνεση προσχηματικά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:

Ας φέρει συγκεκριμένη πρόταση για το ασφαλιστικό. Δεν έχει... Είχε το θράσος να μιλά για δήλωση – ευχολόγιο για μη μείωση συντάξεων όταν ήδη προβλέπεται η μείωση.

«Είναι εξαιρετικά λίγος... βούλιαξε την οικονομία στην ύφεση, έφερε τα capital controls και έχει το θράσος να μιλά για ανάπτυξη», πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «η κυβέρνηση ενοχλήθηκε από την αλήθεια όσον αφορά τις δηλώσεις Σόιμπλε. Υπάρχει καθυστέρηση στην εφαρμογή του προγράμματος. Να μη δώσουμε αφορμή σε όσους κύκλους θέλουν Grexit, ενώ το ζήτημα εξόδου Σένγκεν ετέθη από το Λιθουανό επίτροπο» σημείωσε. 

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για διορισμούς με συνδικαλιστικά, αλλά και οικογενειακά, κριτήρια από την κυβέρνηση.

«Χωρίς ουσιαστική αξιολόγηση έγινε η αντικατάσταση των διοικητών των νοσοκομείων.. Για κάποιους είχα προσωπική άποψη, ήταν εξαιρετικά ικανοί διοικητές, είχαν προσφέρει... Να δούμε ποιους θα προσλάβει η κυβέρνηση» είπε ο βουλευτής της ΝΔ, ωστόσο παραδέχθηκε:

Και εμείς κάναμε τα ίδια ώς ένα βαθμό και στην ποσόστωση του κρατικού μηχανισμού μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είχα εκφράσει έντονες αντιρρήσεις.

«Η αποπολιτικοποίηση του δημοσίου είναι απόλυτη προτεραιότητα για όλο το πολιτικό σύστημα και προβλέπεται στο μνημόνιο» υπογράμμισε ο βουλευτής. 

«Η πλειονότητα των πολιτών αισθάνεται ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση... Η κυβέρνηση δεν έχει ικανότητα, τεχνοκρατική επάρκεια, είτε βούληση, όχι μόνο στην οικονομία μιλώ και για τις συνεχιζόμενες αστοχίες και στη διαχείριση του προσφυγικού» πρόσθεσε.