του Πάνου Ρασσιά 

Μπορεί οι υπογραφές στο συμφωνητικό μεταξύ ΝΔ και Vodafone, να μπήκαν χθες το μεσημέρι, ωστόσο τα προβλήματα και η ανησυχία αναφορικά με την εσωκομματική διαδικασία της 20ης Δεκεμβρίου παραμένουν σχετικά με το θέμα των εθελοντών. Έντονοι είναι και οι φόβοι για την κατάσταση που θα επικρατεί στο κόμμα στις 21 Δεκεμβρίου και εφόσον υπάρξει αποτέλεσμα, καθώς προς το παρόν το εσωτερικό θυμίζει καζάνι που βράζει.

Στην αντιπαράθεση που σιγοκαίει στις παρυφές του κομματικού μηχανισμού, ήρθε να προστεθεί μία νέα εστία που προκάλεσαν οι δηλώσεις που είχε κάνει ο Απόστολος Τζιτζικώστας το περασμένο Σαββατοκύριακο στον ΣΚΑΙ. Ο 37χρονος περιφερειάρχης αποκάλυψε ότι αν εκλεγεί θα ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των ανθρώπων του κομματικού μηχανισμού που «γι’ αυτόν» έχουν τεράστια ευθύνη για τα χαμηλά ποσοστά της παράταξης.

Με τα όσα είπε ο κ. Τζιτζικώστας συγκέντρωσε τα πυρά κομματικών στελεχών, ανάμεσα στα οποία είναι και ο διευθυντής του Διαγραμματειακού Οργάνου και μέλος της ΚΕΦΕ και της Π.Ε., Αλέκος Κόκκαλης. «Ο κομματικός μηχανισμός, η κεντρική διοίκηση και οι πρόεδροι ΝΟΔΕ φέρουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης για τα ποσοστά της Παράταξης. Όμως την κύρια ευθύνη φέρουν όλα αυτά τα Στελέχη της δήθεν πρώτης γραμμής», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

«Είναι αυτοί», που όπως διευκρινίζει μεταξύ άλλων ο κ. Κόκκαλης, «έκλεισαν το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ, έμαθαν πρόσφατα που είναι τα κεντρικά γραφεία του κόμματος και δε συμμετείχαν στις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων, έχουν δηλώσει ότι βάζουν στο συρτάρι την κομματική τους ταυτότητα και δραστηριοποιούνται πολιτικά, σε περιοχή που η Νέα Δημοκρατία στις πρόσφατες εθνικές εκλογές σημείωσε τεράστια ποσοστά πτώσης».

Το κορυφαίο κομματικό στέλεχος αφήνει αιχμές και για σχέση του κ. Τζιτζικώστα με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, λέγοντας πως «απέφυγαν να θέσουν θέμα Γραμματέα Π.Ε. μετά τις αλλεπάλληλες ήττες και θέτουν τώρα για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους (ενώ γνωρίζουμε το τι πραγματικά συμβαίνει). Οι παραιτήσεις αυτών που έχουν «τσίπα» έχουν παραδοθεί μετά από κάθε ήττα στους προέδρους του κόμματος».

Χθες το απόγευμα πάντως, στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, παρέστη και ομάδα 8 στελεχών της Vodafone, ανάμεσά τους οι γενικοί διευθυντές δικτύου, νομικοί σύμβουλοι και τεχνικοί, που έκαναν μια πρώτη παρουσίαση του προγράμματος, ενώ παρουσίασαν και τις δικλείδες ασφαλείας, όπως το call center που θα υπάρχει, αν κάπου παρουσιαστεί πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, τα μέλη της ΚΕΦΕ και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων, έμειναν πλήρως ευχαριστημένοι από την παρουσίαση, ενώ έχει προγραμματιστεί και γενική πρόβα, για την προσεχή Κυριακή. Παράλληλα, θα γίνει άμεσα και μια βασική εκπαίδευση των χειριστών των tablets, που σε πολλές περιοχές υπήρξε δυσκολία να βρεθούν εθελοντές, λόγω της αποδιοργάνωσης του κομματικού μηχανισμού ανά τη χώρα.