Προετοιμασμένοι για τις άγριες απαιτήσεις της άλλης πλευράς είναι οι εμπλεκόμενοι με τη διαπραγμάτευση υπουργοί, ενώ στο Χίλτον είναι σε εξέλιξη η δέυτερη ημέρα διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών. Η συνάντηση με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη μετφέρθηκε για την Παρασκευή, ενώ ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει τον σημερινό γύρο διαβουλεύσεων.

Τα δύο κρίσιμα ζητήματα των διαπραγματεύσεων θα τεθούν σήμερα στο τραπέζι και είναι ο ΑΔΜΗΕ και τα κόκκινα δάνεια μεγάλων επιχειρήσεων. 

Το κουαρτέτο είχε νωρίτερα συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη. Χθες, κατά την πρώτη ημέρα των επαφών, δεν υοήρξε συμφωνία του κ. Σκουρλέτη για την ιδιωτικοποίηση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας που ζητούν οι δανειστές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά παρουσίασε την πρόταση για απόσχιση του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας από τη ΔΕΗ και τη μεταφορά των παγίων σε εταιρία που θα ελέγχεται κατά 51% από το Δημόσιο και 49 % από ιδιώτες. Η πρόταση αυτή αποτελεί το ισοδύναμο για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας αντί για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

Στις 8.30 το βράδυ τη σκυτάλη παίρνουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ στη συνέχεια θα προστεθεί και ο  Γιώργος Σταθάκης. Η συζητήσεις αφορούν στη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, στους πλειστηριασμούς και τις αξιολογήσεις των διοικήσεων των Τραπεζών.

Ειδικότερα, θα πρέπει να καθοριστούν οι όροι της μεταφοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων στις ειδικές θυγατρικές που θα συστήσουν με τις ελληνικές συστημικές τράπεζες, καθώς και τους όρους διαχείρισης των δανείων. 

Μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί και ψηφιστεί από τη Βουλή τα 13 προαπαιτούμενα που θα κλείσουν το δεύτερο πακέτο μέτρων για την   πρώτη αξιολόγηση.