Επίθεση κατά του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων εξαπολύει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή την εξαγγελία για διενέργεια δημοψηφίσματος αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Ο κ. Αυγενάκης τονίζει πως « το άρθρο 216, του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων το οποίο ουδόλως αναφέρεται σε ηλεκτρονικό δημοψήφισμα και μάλιστα αναφέρεται πως «σε κάθε περίπτωση αντικείμενα τοπικών δημοψηφισμάτων δεν μπορούν να αποτελούν τα θέματα εθνικής πολιτικής, καθώς και εκείνα που συνιστούν περιφερειακές και νομαρχιακές αρμοδιότητες».

Η δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας:

”Καλωσορίζουμε” άλλο ένα κατ’ επίφαση δημοκρατικό δημοψήφισμα, αυτή τη φορά από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο, όπως αναφέρει, για την «παράδοση (σ.σ. των περιφερειακών αεροδρομίων) σε ημικρατική εταιρεία γερμανικών συμφερόντων (που) θεωρείται επιζήμια για την οικονομία της χώρας και της περιοχής και καταχρηστική για το γενικότερο δημόσιο συμφέρον…

Δε μας κάνει καμία εντύπωση που λανθάνει της προσοχής του Περιφερειάρχη, το άρθρο 216, του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων το οποίο ουδόλως αναφέρεται σε ηλεκτρονικό δημοψήφισμα και μάλιστα αναφέρεται πως «σε κάθε περίπτωση αντικείμενα τοπικών δημοψηφισμάτων δεν μπορούν να αποτελούν τα θέματα εθνικής πολιτικής, καθώς και εκείνα που συνιστούν περιφερειακές και νομαρχιακές αρμοδιότητες.

Δε μας κάνει -επίσης- καμία εντύπωση, ότι προδιαθέτει τον ψηφοφόρο να ψηφίσει “ΌΧΙ”.

“Χαιρετίζουμε” τις νέες μορφές αυτοδιοίκησης και λαϊκής αυτοοργάνωσης -παρωδίες- με αόριστα ερωτήματα και χωρίς αντικείμενο, που εισάγει ο Περιφερειάρχης!

Άλλο ένα ΟΧΙ που θα γίνει ΝΑΙ!