Βουλευτές από Ένωση Κεντρώων, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας Μιχαλολιάκου

Βουλευτές από Ένωση Κεντρώων, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας Μιχαλολιάκου

Κατά της άρσης ασυλίας του Νίκου Μιχαλολιάκου, ψήφισαν έξι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων, του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Η άρση της ασυλίας ζητήθηκε από τη Βουλή για ομιλία του γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, με την οποία θεωρήθηκε ότι παρακινούσε ομάδα πολιτών σε βία.

Από την  Ένωση Κεντρώων «κατά» ψήφισαν τέσσερις βουλευτές και συγκεκριμένα οι κ.κ. οι Καρράς, Καβαδέλας, Μεγαλοοικονόμου και Γεωργιάδης. Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης και από τη Νέα Δημοκρατία ο Κώστας Κουκοδήμος. Πάντως, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο κ. Βερναρδάκης εμφανίστηκε «αιφνιδιασμένος» όταν τον ρώτησαν γιατί ψήφισε «κατά», τονίζοντας ότι «εάν ψήφισε κατά έγινε κατά λάθος», διότι μπορεί να έγινε μπέρδεμα με την άρση ασυλίας που ζητείτο και για τον Πάνο Καμμένο. Δηλαδή στον κ. Καμμένο ήθελε να ψηφίσει «κατά» και στον κ. Μιχαλολιάκο «υπέρ» της άρσης ασυλίας. 

Πάντως, η Ολομέλεια αποφάσισε την άρση της ασυλίας του κ. Μιχαλολιάκου με συντριπτική πλειοψηφία, 195 ψήφους υπέρ έναντι 6 κατά και δύο παρών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο