Για πολιτική κάλυψη των υπαλλήλων των μονάδων εσωτερικού ελέγχου στα υπουργεία, υπογραμμίζοντας τη βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση στον ρόλο και το έργο τους, δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για Θέματα Διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, μετά τη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Γ. Βασιλειάδης, στελέχη της γενικής γραμματείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς και στελέχη των μονάδων εσωτερικού ελέγχου των υπουργείων, ο αναπλ. υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα παρασχεθεί η απαραίτητη πολιτική κάλυψη για την προστασία των υπαλλήλων των μονάδων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, προσθέτοντας ότι θα ληφθούν μέτρα προκειμένου να εμπεδωθεί η πρακτική του εσωτερικού ελέγχου σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης και τα στελέχη της.

Οι εκπρόσωποι των μονάδων εσωτερικών ελέγχου των υπουργείων έθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν και τα οποία αφορούν διοικητικά και νομικά θέματα, καθώς και την παρατηρούμενη έλλειψη προσωπικού. Τέθηκε επίσης θέμα άρσης των επικαλύψεων όσον αφορά τις αρμοδιότητες μεταξύ των ελεγκτικών μηχανισμών.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος δεσμεύτηκε για την άμεση ανάληψη σχετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών, προς επίλυση των όποιων προβλημάτων, ενώ έδωσε και σαφείς οδηγίες προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί των μονάδων εσωτερικού ελέγχου των υπουργείων και να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός με στόχο την αποτελεσματική πάταξη της διαφθοράς.