Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το Κιλκίς ο υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας, υπογραμμίζοντας σε υψηλούς τόνους ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να δώσει καμία συναίνεση σε αυτή την πολιτική που, όπως είπε,  «γκρεμίζει ότι απέμεινε και συνθλίβει όποιον άντεξε, οδηγώντας τη χώρα στην απόλυτη καταστροφή».

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση, ενόψει της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ στις 20 Δεκεμβρίου, είπε ότι «την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου η απαισιοδοξία τελειώνει. Σε δέκα μέρες δεν θα είναι η Κεντροδεξιά που θα ανησυχεί για το μέλλον της. Θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι ο κ. Τσίπρας και τα παλιά συστήματα που τον στηρίζουν, που θα ανησυχούν γιατί ο χρόνος τους θα τελειώνει».

Όπως είπε: «Σε λιγότερο από 12 μήνες, αρχικά στραγγάλισαν την οικονομία, αποσταθεροποίησαν το τραπεζικό σύστημα, έφεραν τα capital controls και βύθισαν τη χώρα στην αβεβαιότητα και τη νέα ύφεση. Και στη συνέχεια, μόνοι τους συμφώνησαν και υπέγραψαν το τρίτο, το χειρότερο και πιο βαρύ μνημόνιο, το μνημόνιο των φόρων και της ανασύστασης του παλιού κομματικού κράτους που μεθοδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος ειδικά στους αγρότες είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εξοντώνει τον πρωτογενή τομέα της χώρας» για να προσθέσει: «Τους το ξεκαθαρίζω από εδώ, από το Κιλκίς, από τους περήφανους αγρότες, από τον τόπο της παραγωγής: Καμία συναίνεση, καμία συνενοχή στα εγκλήματά τους».

Μίλησε για  «εξόντωση»  του αγροτικού κόσμου και του πρωτογενούς τομέα με τη φορολογία που θέλουν να επιβάλουν και σημείωσε ότι «δεν θα τους περάσει, τα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα τα ακυρώσουμε εμείς στην πράξη». 

Επίσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «παίζει με τα εθνικά θέματα», λέγοντας μεταξύ άλλων πως «ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να υπερασπιστούν την πατρίδα, δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα εθνικά μας συμφέροντα, δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα εθνικά μας σύνορα».

Ειδικά για το προσφυγικό κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι  αδυνατούσε να αντιληφθεί την πλήρη εικόνα και ότι «εδώ, στην Ειδομένη οι τραγικοί χειρισμοί τους, οδήγησαν στη σημερινή τραγική κατάσταση».

Τέλος, όσον αφορά στις εκλογές στη ΝΔ  έστειλε μήνυμα ενότητας λέγοντας «η Νέα Δημοκρατία την επόμενη ημέρα θα είναι ενωμένη και την ενότητα την εγγυώμαι προσωπικά» και ότι  «Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να ξαναγίνει μεγάλη, αν δεν συγκρουστεί με τα κλειστά συστήματα, με τις βαρονίες, τους μηχανισμούς, με τους βολεμένους στο χθες».

Δεν παρέλειψε ωστόσο να κάνει και κριτική για τους χειρισμούς που έγιναν στη ΝΔ λέγοντας: «Μέσα σε λίγα χρόνια χάσαμε τα δύο τρίτα των ανθρώπων που μας εμπιστεύονταν. Περισσότερους από δυο εκατομμύρια ψηφοφόρους. Στις τελευταίες εθνικές εκλογές μάλιστα, όπου είχε προηγηθεί ένα καταστροφικό επτάμηνο για τη χώρα, στη χειρότερη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο η Νέα Δημοκρατία δεν κατάφερε να αυξήσει τις δυνάμεις της, αλλά μας ψηφίσουν και 200.000 λιγότεροι πολίτες, από αυτούς που μας είχαν ψηφίσει επτά μήνες πριν. Έτσι ηττηθήκαμε, στην κοινωνία, όχι στη Βουλή».