Κοινές ασκήσεις, εκπαιδεύσεις και δράσεις με την Αίγυπτο, σχεδιάζει η Ελλάδα, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της χώρας Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Ο κ. Καμμένος, αφού χαρακτήρισε τον Πρόεδρο της μεγαλύτερης αραβικής χώρας ως «εγγυητή της σταθερότητας», αναφέρθηκε στην στρατιωτική και αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, που ξεκίνησε «από την ανάληψη των καθηκόντων μας στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων» ενώ πρόσθεσε:

Ένα σημαντικό θέμα που αφορά την άμυνα, είναι ο έλεγχος της ευρύτερης περιοχής των ελληνικών και των αιγυπτιακών θαλάσσιων συνόρων για την παράνομη διακίνηση πετρελαίου, όπλων και ανθρώπων, διότι η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας περνάει μέσα από αυτή την περιοχή. Από κοινού λοιπόν σχεδιάζουμε κοινές ασκήσεις, κοινές εκπαιδεύσεις και παράλληλα κοινές δράσεις στην ευρύτερη περιοχή.

«Σήμερα το πρωί είχαμε κοινή αεροναυτική άσκηση στην περιοχή μεταξύ Κρήτης και Αιγύπτου, προετοιμαζόμαστε για την ΑΟΖ, γιατί πλέον τα θαλάσσια σύνορα μας θα ενωθούν με τον καθορισμό της Οικονομικής Ζώνης», πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και γνωστοποίησε ότι ‘τα κοινά γυμνάσια επεκτείνονται και με άλλες χώρες, όπως είναι η Κύπρος ή άλλες μετριοπαθείς χώρες της Μέσης Ανατολής».