Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, καταγγέλλοντας ότι ο πρωθυπουργός ζητεί τη στήριξη του λαού στη δική του σφαγή.

Μιλώντας στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο συμπλήρωσης των 97 χρόνων ζωής και δράσης του κόμματος, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε:

Ο κ. Τσίπρας είπε ξεκάθαρα ότι το κλίμα ψευδεπίγραφης συναίνεσης και δήθεν εθνικής ομοψυχίας που καλλιεργείται, στόχο έχει να δώσει στήριξη ο λαός στη δική του σφαγή για να ξεπεράσουν το αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του, τα προβλήματά τους.

«Γιατί σφαγή είναι η διατήρηση όλων των μνημονιακών μέτρων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η κλιμάκωση της φοροεπιδρομής στο λαό, η μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ, τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, η αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Οι μειώσεις στις συντάξεις μέσω της αύξησης της εισφοράς για την υγεία. Σφαγή είναι τα νέα χαράτσια, οι περικοπές στην παιδεία, στην υγεία, στο ΕΚΑΣ που θα πλήξει άμεσα χιλιάδες συνταξιούχους όλα αυτά δηλαδή που ψήφισαν με τον κρατικό προϋπολογισμό» συνέχισε και πρόσθεσε:

Σφαγή είναι οι νέες δυσβάσταχτες αλλαγές στη φορολογία των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων ενώ διατηρούνται και ενισχύονται οι προκλητικές φοροαπαλλαγές, οι διευκολύνσεις μαζί με τα χρηματοδοτικά πακέτα στο κεφάλαιο.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ετοιμάζει τη νέα σφαγή στο κοινωνικό - ασφαλιστικό σύστημα, με σαρωτικές ανατροπές, άγριο τσεκούρι στις συντάξεις και αντικατάστασή τους από ένα επίδομα πτωχοκομείου που την ονομάζει εθνική σύνταξη, συμπίεση των παροχών στο ελάχιστο μέσω της ενοποίησης των ταμείων και της προς τα κάτω εξίσωσης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο σύστημα, γιατί ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν να κάνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κάτω από το φόβο της λαϊκής κατακραυγής» είπε και επεσήμανε:

Κι αν σήμερα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τρώγονται μεταξύ τους, αυτό δεν αφορά το χαρακτήρα των μέτρων που μαζί έχουν ψηφίσει. Τρώγονται, για το ποιος θα ηγηθεί και ποιος θα πληρώσει το πολιτικό κόστος αυτών των μέτρων.

Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι «το σύστημα στηρίζει ολόπλευρα το ΣΥΡΙΖΑ (...). Και στο σύστημα αυτό την εξουσία την έχει το κεφάλαιο, η αστική τάξη. Ας μας απαντήσουν, λοιπόν: ποιος πολεμάει το ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του; Μήπως οι βιομήχανοι, μήπως οι τραπεζίτες, η ΕΕ ή μήπως το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι; Μέσα σε λίγους μήνες οι Αμερικάνοι έγιναν “φίλοι” μας, το ΝΑΤΟ ο “προστάτης” μας, η ΕΕ το “σπίτι” μας. Η όποια κριτική τους κάνουν τα επιτελεία του συστήματος, οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, η ΕΕ, δεν αφορά στα μέτρα που παίρνουν, στους νόμους που ψηφίζουν αλλά στην καθυστέρησή τους, στην υλοποίηση τους».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε πως «έχει πάρει τη θέση της σοσιαλδημοκρατίας γι' αυτό και προσεγγίζει και την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, γι' αυτό και σφιχταγκαλιάζεται με την αμερικανική κυβέρνηση, γι' αυτό έστω και περιορισμένα κάνει ανοίγματα προς το ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι».