current views are: 13

10 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση05:04

Σιγά μην σκέφτεται να συνταξιοδοτηθεί ο Αντώνης Σαμαράς

Τις τελευταίες μέρες, στην οδό Δημοκρίτου και Ακαδημίας, στις παρυφές του Κολωνακίου, παρατηρείται αυξημένη κίνηση. 

Δημοσίευση 05:04’

Τις τελευταίες μέρες, στην οδό Δημοκρίτου και Ακαδημίας, στις παρυφές του Κολωνακίου, παρατηρείται αυξημένη κίνηση. 

Τις τελευταίες μέρες, στην οδό Δημοκρίτου και Ακαδημίας, στις παρυφές του Κολωνακίου, παρατηρείται αυξημένη κίνηση. Κόσμος πάει και έρχεται. Μερικοί έχουν περάσει προηγουμένως από την άλλη πλευρά του Λυκαβηττού, από την Παναγή Κυριακού, όπου βρίσκεται το πολιτικό γραφείο του Κώστα Καραμανλή. Στη Δημοκρίτου, έχει εγκαταστήσει το αρχηγείο του ο Αντώνης Σαμαράς και οι νεοδημοκράτες, όσο πλησιάζει η μέρα της πρώτης αναμέτρησης για την εκλογή νέου προέδρου και η αγωνία για το μέλλον της παράταξης κορυφώνεται, πυκνώνουν τις επισκέψεις τους. 

Στην πρόσφατη συνέντευξή του (στο Έθνος) ο Αντώνης Σαμαράς απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια που τον εμφανίζουν να σκέφτεται το ενδεχόμενο επιστροφής του στην ηγεσία της ΝΔ ή την πιθανότητα ίδρυσης νέου κόμματος. «Τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν. Τη Νέα Δημοκρατία τη θέλω ενωμένη και πλήρως αξιόμαχη, δηλαδή έτοιμη να διεκδικήσει και να κερδίζει τη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτός είναι ο παραταξιακός μας ρόλος πάντα και η εθνική μας υποχρέωση», δήλωσε ο πρώην Πρωθυπουργός.

Κάποιοι, ερμηνεύοντας τις δηλώσεις Σαμαρά, έσπευσαν να πούνε ότι αποφάσισε να βγει στη σύνταξη. Πλανώνται πλάνη οικτρά. 

Συνεργάτες του Α. Σαμαρά, διαβεβαιώνουν ότι εργάζεται σε ρυθμούς… Μαξίμου. Από νωρίς το πρωί, ως αργά το βράδυ. Ενημερώνεται προσωπικά από τα ΜΜΕ, κάνει ραντεβού, ανταλλάσσει απόψεις με φίλους και πολιτικά στελέχη της ΝΔ, μιλάει ώρες στα τηλέφωνα. Βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση. Παρακολουθεί από κοντά τα τεκταινόμενα στη ΝΔ και στην πολιτική ζωή της χώρας. Έχει αποφασίσει όμως να τηρεί διακριτική στάση. Θα μιλάει σπάνια, όταν το θεωρεί απολύτως επιβεβλημένο. Όπως το έκανε όταν ζήτησε «ενότητα και σοβαρότητα» κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στα εσωτερικά του κόμματος. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Α. Σαμαράς αγωνιά για την ενότητα του κόμματος, ανεξαρτήτως από το ποιοι θα περάσουν στον δεύτερο γύρο και ποιος θα είναι τελικά ο νέος πρόεδρος της ΝΔ. Για το λόγο αυτό πιστεύει ότι όλοι οφείλουν να δείξουν αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα, αποφεύγοντας τις κορώνες και τους χαρακτηρισμούς που ενδέχεται να προκαλέσουν πόλωση και όξυνση. 

Σε ότι αφορά τα στενά προσωπικά του θέματα, ο Σαμαράς πιστεύει ακράδαντα ότι πολιτικά, στο άμεσο μέλλον, θα δικαιωθεί πλήρως. Και σε καμιά περίπτωση δεν σκέφτεται να… συνταξιοδοτηθεί. 

 

 

 


σχετικα αρθρα