current views are: 6

10 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση05:16

Εν μέσω φημών και σεναρίων οι κάλπες στη Ν.Δ.

Στοιχεία ολοκληρωτικού, εν μέρει και «βρώμικου», πολέμου λαμβάνει η αναμέτρηση για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Δημοσίευση 05:16’

Στοιχεία ολοκληρωτικού, εν μέρει και «βρώμικου», πολέμου λαμβάνει η αναμέτρηση για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

του Τάσου Τσιφόρου  

Στοιχεία ολοκληρωτικού, εν μέρει και «βρώμικου», πολέμου λαμβάνει η αναμέτρηση για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Μπορεί δημοσίως οι υποψήφιοι να κρατάνε τα προσχήματα, ωστόσο στο παρασκήνιο ο πόλεμος είναι σκληρός και δεν εξαντλείται μόνον στην κινητοποίηση μηχανισμών και στον προσεταιρισμό στελεχών και ψηφοφόρων. Αντιθέτως, περιλαμβάνει και πολλά κτυπήματα κάτω από τη μέση.
Τα γαλάζια γραφεία κυριαρχούνται, τα τελευταία 24ώρα, από φήμες και πληροφορίες είτε για ανορθόδοξες μεθόδους συλλογής ψήφων, είτε για αποχωρήσεις υποψηφίων λίγο πριν την κάλπη. 

Χθες στο στόχαστρο μπήκε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης όταν κυκλοφόρησαν φήμες περί επικείμενης παραίτησής του. Ο ίδιος το διέψευσε με φωτογραφίες από την ομιλία του στη Λαμία, ενώ λίγο αργότερα, μέσω διαδικτύου, επανήλθε στέλνοντας μήνυμα προς συγκεκριμένο υποψήφιο: «Την μία με ψεύτικες δημοσκοπήσεις, την άλλη με προβοκάτσιες περί αποχωρήσεως…εντάξει παιδιά φοβάστε το καταλάβαμε…καλά κάνετε.. στις 20!». 

Την ίδια στιγμή, η απουσία του Ευ. Μεϊμαράκη από τα ΜΜΕ, λόγω και της απουσίας του στο Παρίσι για αποστολή της Βουλής, τροφοδοτούσε αντίστοιχα σενάρια. Ο κ. Μεϊμαράκης, που από σήμερα θα εντατικοποιήσει τις δημόσιες παρεμβάσεις του, μέσω συνεντεύξεων σε μέσα ενημέρωσης και περιοδειών, εφέρετο επίσης να εγκαταλείπει κάθως κάποιοι έσπευσαν να ερμηνεύσουν με αυτό τον τρόπο τη σιωπή των τελευταίων ημερών. Αργά χθες βράδυ, στα κινητά πολλών έφτασε ένα sms που είχε ως στόχο να «σκοτώσει» μια και καλή αυτά τα σενάρια. «Όλοι μαζί συνεχίζουμε αποφασιστικά, με εμπειρία, δυναμισμό, ενότητα και ανανέωση. Κάνουμε πάλι τη Ν.Δ. μεγάλη και δυνατή» ήταν το μήνυμα που έστελναν οι συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη. 

Πίσω από τις διαρροές, υποβολιμαίες ή όχι, ένας ακόμη πόλεμος σχετικά με τη δυναμική των υποψηφίων βρίσκεται σε εξέλιξη. Από δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν, άλλες που φέρονται να έχουν ολοκληρωθεί αλλά δεν ανακοινώθηκαν μέχρι και τις αποδόσεις των διεθνών γραφείων στοιχημάτων για τους τέσσερις διεκδικητές, όλοι επιδιώκουν να εξασφαλίσουν το ρεύμα νίκης στις 10 ημέρες που απομένουν.


σχετικα αρθρα