«Κανείς στην Ευρώπη δεν πρόκειται να δεχτεί την εξαίρεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το πρόγραμμα και η παραβίαση από την ελληνική κυβέρνηση της συμφωνίας που υπέγραψε με τους εταίρους και δανειστές συνιστά πόλεμο και τον πόλεμο αυτόν θα τον χάσουμε», δήλωσε η πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», η κυρία Γιαννάκου εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα χρειαστεί πολύς καιρός για να ξαναβγεί η Ελλάδα στις αγορές και σημείωσε:

Θα περάσει πολύς καιρός. Διότι οι υποχρεώσεις μας, είναι μεγάλες, αλλά και γιατί δεν έχουμε οικονομική ανάπτυξη. Καθώς εξαιτίας της κακοδαιμονίας και των αντιλήψεων που υπήρχαν, αυτά, που άλλες χώρες εφάρμοσαν εδώ και τριάντα χρόνια (αποκρατικοποιήσεις, αναπτυξιακά μέτρα) εμείς καθόμαστε ακόμη και τα συζητάμε.

Ως προς το ζήτημα της εκλογής προέδρου της Ν.Δ., η κυρία Γιαννάκου επεσήμανε:

Δεν αρκεί μόνο η εκλογή νέου προέδρου του κόμματος, για να πάνε καλά τα πράγματα. Χρειάζονται μεγάλες προσπάθειες και χρειάζεται ομάδα συνεργατών, καθώς οι ιστορίες που ζήσαμε στο παρελθόν, με τον αρχηγό και δύο τρεις φίλους του, γύρω από αυτόν δεν στέκουν.