Την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και τις ελλείψεις φαρμάκων κυρίως για καρκινοπαθείς και οροθετικούς σχολίασαν βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή και το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του newpost.gr. 

Μιλώντας στο Ακραίως στον ΣΚΑΙ η βουλευτής της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου, είπε πως«επί των ημερών μας τα νοσοκομεία δεν είχαν αυτό το χάλι. Η διαχείριση θέλει και μια ελάχιστη ικανότητα, δεν βλέπω ικανότητα στην κυβέρνηση». 

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου κάλεσε την κυβέρνηση να παρουσιάσει άμεσα σχέδιο για την υγεία. 

Όπως εξήγησε «η μείωση της νοσοκομειακής δαπάνης έχει φέρει τα νοσοκομεία σε οριακό σημείο. Τα αποθεματικά των νοσοκομείων τα έχει πάρει η προηγούμενη διακυβέρνηση. Από την πρώτη φορά Αριστερά ξεκίνησε το ξεχαρβάλωμα των νοσοκομείων. Δεν εξορθολογίστηκαν οι προϋπολογισμοί. Το σύστημα υγείας έχει κρασάρει».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newpost.gr, η λειτουργία των μεγάλων νοσοκομείων της χώρας βρίσκονται σε οριακό σημείο. 

Οι ελλείψεις φαρμάκων υποχρεώνουν τους ασθενείς να προμηθευτούν τα φάρμακα τους από εξωτερικά φαρμακεία. Κραυγή αγωνίας από τους ανασφάλιστους καρκινοπαθείς που δεν μπορούν να αγοράσουν τα πολύ ακριβά φάρμακα για την θεραπεία τους και ζητούν τη βοήθεια του κράτους για να μην χάσουν τη ζωή τους.