current views are: 9

10 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση11:07

Γεροβασίλη: Δίνουμε μάχη για τα συμφέροντα των πολλών

«Η κυβέρνηση δίνει μάχη στη διαπραγμάτευση, με βασικό στόχο να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των πολλών, να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, την έναρξη της συζήτησης για το χρέος» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. 

Δημοσίευση 11:07’

«Η κυβέρνηση δίνει μάχη στη διαπραγμάτευση, με βασικό στόχο να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των πολλών, να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, την έναρξη της συζήτησης για το χρέος» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. 

«Η κυβέρνηση δίνει μάχη στη διαπραγμάτευση, με βασικό στόχο να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των πολλών, να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, την έναρξη της συζήτησης για το χρέος», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του STAR, η κυρία Γεροβασίλη υπογράμμισε:

Yπάρχουν θέματα που αφορούν το μέλλον, αφορούν τη ζωή πολλών ανθρώπων. Εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε και γρήγορα και καλά. Πρέπει να συγκλίνουμε όμως με τρόπο ώστε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των πολλών.

Σε ερώτηση ποια είναι τα σημεία-αγκάθια της διαπραγμάτευσης, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι αυτά «έχουν να κάνουν με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, έχουν να κάνουν με τον ΑΔΜΗΕ, ο οποίος φαίνεται, με πληροφορίες χθεσινές, ότι πάει με ένα καλό τρόπο, το θέμα των κόκκινων δανείων» για το οποίο μέχρι χθες δεν υπήρχε κάποια σύγκλιση αλλά εκκρεμεί συζήτηση και σήμερα και «θα δούμε πως θα πάει».

Ειδικότερα, για το ζήτημα των κόκκινων δανείων, επεσήμανε ότι τις προηγούμενες μέρες έκλεισε το θέμα της προστασίας των στεγαστικών δανείων της πρώτης κατοικίας που πήγε καλά μέσα από τη διαπραγμάτευση. Σήμερα είμαστε εν μέσω της διαπραγμάτευσης για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τα οποία αφορούν και φυσικά πρόσωπα, και επιχειρήσεις, αφορούν μεγάλα γκάμα και γι΄αυτό είναι εξαιρετικά σοβαρό πως θα γίνει η διαχείριση αυτών των δανείων, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση δίνει μάχη αυτή τη στιγμή». Για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια η κ. Γεροβασίλη είπε «αυτό είναι ένα πακέτο που οι κερδοσκόποι θα ήθελαν να το εκμεταλλευτούν και παλεύουμε γι΄αυτό ώστε να μην περάσουν σε κερδοσκοπικά funds».

Σε ερώτηση σχετικά με το σχόλιο της κυβέρνησης, στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν ξεκίνησε καμία κόντρα με τον κ. Σόιμπλε, απάντησε σε δημοσιεύματα και δηλώσεις του ίδιου που προηγήθηκαν.

Τόνισε στο σημείο αυτό ότι το ΔΝΤ είναι στην Ευρώπη, και αυτό δεν είναι μια ευχάριστη εξέλιξη για την Ευρώπη, και οι Ευρωπαίοι μάλλον δεν θα πρέπει να αισθάνονται ιδιαίτερη ικανοποίηση από αυτό. «Η Ευρώπη θα έπρεπε να έχει τους μηχανισμούς να λύνει μόνη τα ζητήματά της εν μέσω οικονομικής κρίσης» είπε η κ. Γεροβασίλη και συμπλήρωσε: «Το ΔΝΤ ήρθε στην Ελλάδα και αυτό δεν ήταν ευχάριστο για κανέναν. Ξαφνικά εμείς δεν αλλάξαμε στάση για το ΔΝΤ και το ρόλο του. Αυτό είναι το ένα κομμάτι της συζήτησης. Το άλλο είναι ότι ξέρουμε ότι το ΔΝΤ συμμετέχει στο Πρόγραμμα, αυτό έρχεται από την προηγούμενη συμφωνία, και η καινούργια συμφωνία που υπεγράφη το καλοκαίρι, έχει το ΔΝΤ ως τεχνικό σύμβουλο έως το Μάρτιο οπότε το ίδιο θα αποφασίσει την περαιτέρω πορεία του. Αυτή είναι η πραγματικότητα». Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε στο σημείο αυτό πως δεν θα μπορούσε ασφαλώς να έρθει η κυβέρνηση και να πει ξαφνικά ότι το ΔΝΤ είναι καλοδεχούμενο στην Ευρώπη, διότι γνωρίζει ότι έχει τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις όπως και γνωρίζει ότι κάποιοι κύκλοι στην Ευρώπη θέλουν αυτές οι απόψεις να επιβληθούν στην Ελλάδα, «γιατί αυτά που ζητάνε στην Ευρώπη, δεν έχουν συμβεί σε καμία χώρα της Ευρώπης» και αυτοί οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι κύκλοι θα είχαν μεγάλη δυσκολία αυτά να τα επιβάλλουν στην Ελλάδα, διότι δεν θα τα επέτρεπε η Ευρώπη. «Χρησιμοποιούν λοιπόν ως άλλοθι το ΔΝΤ για να επιβάλλουν μέτρα στην Ελλάδα που δεν υπάρχουν σε καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη» επέμεινε η κυβερνητική εκπρόσωπος. 

Σημείωσε πάντως πως «είναι άλλο οι υποχρεώσεις που έχει η χώρα έναντι του ΔΝΤ, τις οποίες γνωρίζει, ενδεχομένως το ΔΝΤ να συμμετάσχει και σε αυτό το πρόγραμμα, και αυτό είναι κάτι που το ξέρει η κυβέρνηση, όμως είναι άλλο να λέει η κυβέρνηση την άποψή της για το ρόλο του ΔΝΤ».

Υπογράμμισε δε ότι «κάθε φορά που κάποιος θα βγαίνει στο εξωτερικό και θα στρέφεται κατά της χώρας και του ελληνικού λαού, θα παίρνει και την απάντηση που του αξίζει», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος για την απάντηση της κυβέρνησης.

Για την επιχείρηση στην Ειδομένη και το γεγονός ότι δεν δόθηκε η δυνατότητα στα κανάλια να καταγράψουν σκηνές, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι τις απαντήσεις της έδωσε ο ίδιος κ. Τόσκας ο οποίος είπε ότι η απομάκρυνση έγινε για λόγους ασφαλείας διότι υπήρχαν πληροφορίες που δεν ήταν οι καλύτερες και στο πλαίσιο αυτό υπήρξε μια υπερβολή. «Σας άρεσε που έγινε όλη αυτή η επιχείρηση και δεν υπήρχε εικόνα από αυτό;» ήταν ένα ερώτημα που τέθηκε στην κυβερνητική εκπρόσωπο. «Τίποτε δεν μου αρέσει από αυτό που βλέπω. Δυστυχώς βιώνουμε εικόνες της ζωής ανθρώπων που δεν τιμούν το ανθρώπινο είδος και τον πολιτισμό μας. Βλέπουμε νεκρά παιδιά στη θάλασσα» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και δεν αρνήθηκε ότι ενδεχομένως υπήρξε υπερβάλλων ζήλος για λόγους όμως ασφαλείας.


σχετικα αρθρα