Ως απαραίτητη χαρακτήρισε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί. 

Όπως μεταδίδει το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων, ο Επίτροπος ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι υποχρεωτική, απαντώντας εμμέσως στις δημόσιες τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών στην Ελλάδα.

Τόνισε ότι η εκτίμηση της Επιτροπής είναι πως οι δύο πλευρές μπορούν να καταλήξουν σε ολοκλήρωση της λεγόμενης πρώτης αξιολόγησης του 3ου ελληνικού προγράμματος μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, ώστε στη συνέχεια να ανοίξει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Μοσκοβισί, αποκάλυψε ότι ακόμα δεν έχει επέλθει συμφωνία με τις ελληνικές αρχές για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και σε γενικές γραμμές το πακέτο νομοθετικών προαπαιτούμενων για τη δεύτερη  υποδόση της απόφασης της 14ης Αυγούστου παραμένει υπό διαπραγμάτευση.

Επισήμανε επίσης πως το υπό σύσταση ταμείο ιδιωτικοποιήσεων είναι ένα από τα θέματα  που πρέπει να διευκρινιστούν για να ξεκλειδώσει η υποδόση του ενός δισ. ευρώ. 

Τέλος είπε πως δεν μπορεί να υπάρξει καμία σύνδεση του τρίτου ελληνικού προγράμματος και πιθανής ελάφρυνσης του λόγω προσφυγικού.