«Καλό θα είναι να προσέχει λίγο ο κ. Τσίπρας τι εύχεται. Πολύ σύντομα θα έχει μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση και, πιστέψτε με, θα χάσει τον ύπνο του», δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε:

Ήδη από την πρώτη εβδομάδα, θα ανακοινώσω μια σύνθεση σκιώδους κυβέρνησης, στα πρότυπα των αντιπολιτεύσεων του εξωτερικού, όπου θα υπάρχει ένα πρόσωπο για κάθε υπουργό και δε θα αφήνει η ΝΔ να πέφτει τίποτα κάτω. Όχι όπως τώρα που έχουμε μια χλιαρή αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ "παίζει μπάλα" μόνος του. Από Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου ξεκινάει σκληρή αντιπολίτευση man to man.

Ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 20 Δεκεμβρίου σημειώνοντας πως «το τι συνέβη την προηγούμενη φορά, θα το κρίνει η Δικαιοσύνη».

Όπως είπε χαρακτηριστικά: 

Η εταιρεία που έχει αναλάβει πλέον είναι μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, και μάλιστα την Κυριακή έχουμε και τις γενικές δοκιμές, για να δούμε αν τυχόν υπάρχουν κάποιες αδυναμίες και να διορθωθούν εντός της επόμενης εβδομάδας. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει κυρίαρχα σε αυτή τη φάση, είναι αυτή η πληγή που άνοιξε εκείνη τη μέρα, που ήταν μια μεγάλη πληγή για τη ΝΔ. Αντιλαμβάνεστε ότι ήταν ιδιαίτερα ταπεινωτικό και εξοργιστικό αυτό που έγινε, και βέβαια ταλαιπώρησε και πάρα πολλές χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι πήγαν στις κάλπες εκείνο το πρωί για να ψηφίσουν. Ο μόνος τρόπος για να κλείσει αυτή η πληγή γρήγορα, είναι με τη μαζική συμμετοχή όλων μας στις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου. Όποια και αν είναι η επιλογή και όποιον κι αν σκοπεύει να ψηφίσει ο οποιοσδήποτε, το βασικό ζητούμενο εκείνο το βράδυ, είναι η ΝΔ να βγει ενισχυμένη από τη μαζική συμμετοχή. Και νομίζω ότι θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή.

«Είμαι ένας μετριοπαθής κεντροδεξιός, αλλά είμαι και ένας άνθρωπος, ο οποίος αποδεικνύει καθημερινά ότι μπορώ να ενώσω αυτή τη παράταξη» επεσήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Για τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει στη ΝΔ σημείωσε:

Θα κινηθώ με απόλυτα αξιοκρατικά κριτήρια στην επιλογή των ανθρώπων που θα στελεχώσουν τον κομματικό μηχανισμό σήμερα, για να αποδείξουμε στους πολίτες ότι η ΝΔ πράγματι αλλάζει και θα μπορέσει, όταν κληθεί από τους πολίτες να αναλάβει τις τύχες της χώρας και πάλι, να κινηθεί ακριβώς με το ίδιο μοντέλο.