Σαφές και κατηγορηματικό μήνυμα και προς τους τέσσερις υποψηφίους στέλνουν συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να σταματήσουν να εμπλέκουν τον ίδιο σε οποιαδήποτε φάση της εσωκομματικής εκλογής του νέου προέδρου.

Οι όποιες αναφορές στο πρόσωπο του κ. Σαμαρά δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα δηλώνουν κατηγορηματικά όσοι τον έχουν συναντήσει. Ο πρώην πρωθυπουργός έχει επιλέξει να μην πάρει θέση υπέρ κανενός, κινείται μέχρι στιγμής απολύτως θεσμικά και δεν έχει καμία ανάμιξη στην έως τώρα διαδικασία. Για δε τις «παρασκηνιακές» κινήσεις που κάποιοι χρεώνουν στον ίδιο ή το περιβάλλον του οι στενοί του συνεργάτες τονίζουν ότι ο ίδιος έχει περάσει από αυτήν την ευρύτατη και ανοιχτή διαδικασία εκλογής και μάλιστα βγήκε νικητής χωρίς να επηρεαστεί από τέτοιες πρακτικές. Άρα, εξηγούν οι ίδιες πηγές, το σενάριο αυτό καταρρέει «εν τη γεννέσει του» αφού σε μια τέτοια διαδικασία τον λόγο έχει αποκλειστικά η βάση του κόμματος και όχι οι μηχανισμοί και οι παρασκηνιακές κινήσεις κάποιων.

Ωστόσο το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς δεν εμπλέκεται στην διαδικασία δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθεί και μάλιστα στενά τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Και τις παρακολουθεί και άποψη έχει. Ωστόσο δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία κίνηση, δήλωση ή οτιδήποτε θα έβλαπτε στην παρούσα φάση την ενότητα της παράταξης η οποία κατά τον ίδιο είναι το πρώτο που πρέπει να διασφαλιστεί την επομένη των εκλογών.