Επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη με αφορμή τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης εξαπέλυσε ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι μετά από αυτό καταρρέει ο μύθος της κοινωνικής ευαισθησίας της Αριστεράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Σταϊκούρα:

Η Κυβέρνηση, διά του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, ανακοίνωσε τα νέα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Με τα νέα, “αριστερά” κριτήρια “πετσοκόβεται” κατά το ήμισυ το σχετικό κονδύλι του προϋπολογισμού, περιορίζεται σημαντικά ο αριθμός των δικαιούχων, μειώνεται το επίδομα σε όσους τελικά χορηγηθεί, ενώ παραπέμπεται για πολύ αργότερα η καταβολή του.

Συνολικά, ο δήθεν “εξορθολογισμός” της χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, όπως καταγράφεται στον Προϋπολογισμό, μεταφράστηκε σε περικοπή του επιδόματος, ύψους 105 εκατ. ευρώ για το 2016.

Συνεπώς, ο μύθος της κοινωνικής ευαισθησίας της δήθεν Αριστεράς καταρρέει, και σε αυτό το πεδίο.

Όπως κατέρρευσε και στο πεδίο της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, όπου τελικά δαπανήθηκαν, το 2015, 50% λιγότερα χρήματα από όσα προβλέπονταν.

Η μακρά περίοδος με τα ανέξοδα αριστερά πολιτικά “παραμύθια” έχει τελειώσει.