Ερώτηση προς τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά για το θέμα του ΕΣΡ, το οποίο παραμένει εκτός λειτουργίας αφού ακόμα εκκρεμεί η αντικατάσταση των μελών του, απηύθυνε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

Η ερώτηση έρχεται μετά την δήλωση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την νόμιμη επανασύσταση της Ανεξάρτητης Αρχής, θα αλλάξει ο νόμος για τις άδειες των τηλεοπτικών συχνοτήτων προκειμένου η εφαρμογή του να μην εξαρτάται από τη λειτουργία του ΕΣΡ.

Έτσι ο Ανδ. Λοβέρδος ερωτά τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος με την τροπολογία που κατέθεσε για τις τηλεοπτικές άδειες ουσιαστικά έπαυσε τη λειτουργία του ΕΣΡ, τι θα κάνει μόλις παρέλθει η δίμηνη προθεσμία για τη «συμπλήρωση» των Διοικητικών Συμβουλίων των Ανεξάρτητων Αρχών.

Συγκεκριμένα η ερώτηση Λοβέρδου αναφέρει τα εξής:

«Με τροπολογία στο νόμο αδειοδότησης των Μ.Μ.Ε. («Αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης…» ΦΕΚ 133/Α/29.10.2015) καταργήσατε την πλειοψηφία των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων συνταγματικώς προβλεπόμενων ανεξάρτητων αρχών και για να μειώσετε την ένταση των διαμαρτυριών ορίσατε προθεσμία δύο μηνών για τη «συμπλήρωση» των ανωτέρω Συμβουλίων. 

Ήδη, όμως, η προθεσμία αυτή εξαντλείται, δίχως την εκ μέρους σας εκκίνηση της δυσχερούς σχετικής διαδικασίας.

Για τους λόγους αυτούς ερωτάστε:

α)Πώς θα καλύψετε τη διαφαινόμενη παρατυπία σας με την πάροδο του διμήνου;

β)Πώς θα αποφύγετε να είναι η τήρηση των διαδικασιών εφαρμογής του νόμου (π.χ. 4/5 
της Διάσκεψης των Προέδρων) πλήρης κι ουσιαστική κι όχι εκβιαστική;»