Τον προβληματισμό του για τη διαδικασία της διενέργειας των εκλογών στη ΝΔ επανέλαβε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. 

«Έχουμε συνδυάζει το τεχνικό ζήτημα με την πολιτική. Δεν μπορεί κανείς πολιτικός να εγγυηθεί για τις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

Είχα ζητήσει καταλόγους ώστε να διαμορφώσουμε εκλογικό σώμα. Το αρνήθηκαν όλοι οι συνυποψήφιοι, και έτσι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί. Μόνο μία εταιρεία μπορεί να το εγγυηθεί και αυτή όχι σίγουρα, εδώ πέφτει το TAXIS που έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια. 

Άφησε αιχμές κατά των υποψηφίων του, λέγοντας πως για πρώτη φορά υπήρχε τόση ένταση στο εσωτερικό του κόμματος, μετά την αναβολή των εκλογών. «Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΝΔ ζητήθηκε η παραίτηση προέδρου» είπε. 

«Πριν τις εκλογές μας διαβεβαίωναν ότι θα γίνουν κανονικά οι εκλογές, ακόμα και την ημέρα που αναβλήθηκαν. Κάποιοι ζήτησαν την παραίτησή μου – ποτέ στο κόμμα μας δεν ζητήθηκε παραίτησή προέδρου- και αυτοί που το ζήτησαν δεν είναι και πολλά χρόνια στη ΝΔ. Η δήλωση του κ. Σαμαρά που με επέλεξε κι ολας, με πλήγωσε και εγώ αναγκάστηκα να απαντήσω. Απάντησα με πολύ ψυχραιμία» συνέχισε ο κ. Μείμαράκης και πρόσθεσε: 

Δεν έχω αντιπαράθεση με τον κ. Σαμαρά, δεν έχω με κανέναν. Όταν όμως σε κατηγορεί κάποιος, πρέπει να απαντήσεις. Εγώ είπα “γιατί ζητάνε την παραίτησή μου, αφού όλοι κάποια στιγμή έχουν συνεργαστεί με αυτή την εταιρεία”. Η παραίτησή μου έδειξε το ήθος μου, ότι δεν παραμένω γαντζωμένος στις καρέκλες. 

Άσκησε κριτική κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας πως ο κ. Τσίπρας «δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις, δεν θέλει να τις εφαρμόσει και έχει σταματήσει όλα τα προγράμματα που είχαμε ξεκινήσει». 

«Ποτέ δεν είπα ότι θα συνεργαστούμε με τον Τσίπρα, είπα ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε σε συγκεκριμένα, μεμονωμένα ζητήματα. Όταν ψηφίσαμε τη συμφωνία, του βάλαμε όρους, όπως το φορολογικό των αγροτών το οποίο και αφαιρέθηκε» συνέχισε.

Παράλληλα τόνισε πως δεν υπάρχει κανένας δίαυλος επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό. «Μετά τα όσα είπε ο Καμμένος και δεν τα αποδοκίμασε ο Τσίπρας, δεν έχει νόημα κιόλας», επεσήμανε ο κ. Μεϊμαράκης.