current views are: 10

10 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση19:03

Χαρίτσης: Καλύψαμε την τρύπα 6 δισ. ευρώ που δημιουργήσε η ΝΔ στο ΕΣΠΑ

Απάντηση στο δημοσίευμα της Bild, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα πρέπει επιστρέψει κοινοτικές επιδοτήσεις ύψους 6,5 δισ. ευρώ.

Δημοσίευση 19:03’

Απάντηση στο δημοσίευμα της Bild, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα πρέπει επιστρέψει κοινοτικές επιδοτήσεις ύψους 6,5 δισ. ευρώ.

Απάντηση στο δημοσίευμα της Bild, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα πρέπει επιστρέψει κοινοτικές επιδοτήσεις ύψους 6,5 δισ. ευρώ, διότι 66 ήδη συμφωνημένα έργα δεν θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2015.

O Υφυπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, αναφέρεται σε ανακοίνωση  «της ελληνικής συνιστώσας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου υιοθετείται προβοκατόρικη και συκοφαντική φημολογία κατά της χώρας» και τονίζει:

Είναι θλιβερό που για μία ακόμα φορά η Νέα Δημοκρατία ταυτίζεται με τους πλέον συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης, οι οποίοι με επιμονή προσπαθούν το τελευταίο διάστημα να πλήξουν τη χώρα και την κυβέρνησή της. Ειδικά την κα. Σπυράκη θα έπρεπε να προστατέψει η δημοσιογραφική της εμπειρία, προτού υιοθετήσει άκριτα δημοσιεύματα ενός φύλλου όπως η Bild, που ειδικεύεται στη χυδαία σκανδαλοθηρία και έχει μηδαμινή αξιοπιστία.

Όπως επισημαίνει, αυτό αποτελεί απόδειξη απύθμενου θράσους, το ότι δηλαδή, «εγκαλούν την κυβέρνηση εκείνοι που ευθύνονται για τα μεγάλα προβλήματα που παραλάβαμε στα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007-13 και για τις σημαντικές οργανωτικές αδυναμίες των προγραμμάτων της περιόδου 2014-20».

Ο κ. Χαρίτσης επισημαίνει ότι από την αρχή του έτους «προσπαθήσαμε να τα διορθώσουμε όλα αυτά και πλέον μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τον ελληνικό λαό ότι οι κίνδυνοι έχουν παρέλθει. Ίσως αυτό εξηγεί και τον εκνευρισμό τους, αφού καταφέραμε και καλύψαμε την «τρύπα» 6 δισ. ευρώ που αυτοί δημιούργησαν, με την έλλειψη σχεδιασμού και την πελατειακή λογική στη χάραξη των προγραμμάτων». Και εξηγεί:

Εμείς, όμως, αποτρέψαμε κάτι τέτοιο, προχωρώντας στην εξυγίανση των προγραμμάτων της περιόδου 2007-13, εξασφαλίζοντας πρόσθετη ρευστότητα από τα κοινοτικά ταμεία (αύξηση της κοινοτικής χρηματοδότησης στο 100%, διπλασιασμός προκαταβολής για τα προγράμματα της νέας περιόδου), ετοιμάζοντας εγκαίρως το νομοθετικό πλαίσιο για την περίοδο 2014-20 και ολοκληρώνοντας (μόνο κράτος-μέλος έως τώρα στην ΕΕ) το Σύστημα Διαχείρισης κι Ελέγχου για το σύνολο των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Δυστυχώς για την Bild, την κα. Σπυράκη και τη Νέα Δημοκρατία, τα προγράμματα της περιόδου 2007-13 θα ολοκληρωθούν ομαλά, χωρίς τις απώλειες πολύτιμων πόρων που θα προκαλούσε ο δικός τους σχεδιασμός.»


σχετικα αρθρα