current views are: 11

11 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση05:10

Με την πλάτη στο τοίχο παραμένει η Ελλάδα για την ανεξέλεγκτη ροή των μεταναστών

Με την πλάτη στο τοίχο παραμένει η Ελλάδα στο θέμα της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης.

Δημοσίευση 05:10’

Με την πλάτη στο τοίχο παραμένει η Ελλάδα στο θέμα της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης.

Με την πλάτη στο τοίχο παραμένει η Ελλάδα στο θέμα της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης. Με την οικονομία να σέρνεται, τη διαπραγμάτευση να βρίσκεται σε εξέλιξη και τη χώρα να μην έχει επιστρέψει στην κανονικότητα, τα πάντα φαντάζουν εξαιρετικά δύσκολα για να υλοποιηθούν. 

Μπορεί οι πιέσεις και οι απειλές από τους Ευρωπαίους Εταίρους να έχουν πρόσκαιρα υποχωρήσει, ωστόσο παραμένουν με το δάχτυλο στη σκανδάλη για κάθε μας απόκλιση. Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί σε δύο κρίσιμους τομείς: την ουσιαστική φύλαξη των συνόρων και τη δημιουργία HotSpots, όπου θα καταγράφονται οι πρόσφυγες πριν μετεγκατασταθούν σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Στο πλαίσιο των πιέσεων, πληροφορίες ανέφεραν πως ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας εξετάζει τη δημιουργία ειδικής ομάδας συνοριοφυλάκων για τον καλύτερο δυνατό έλεγχο . “Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για συνοριοφύλακες, εξετάζουμε την δημιουργία ευρωπαικής ακτοφυλακής με τη συνεργασία της Frontex” ξεκαθαρίζει ο ίδιος στο newpost.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν δηλώσεις ικανοποίησης από τις Βρυξέλλες για την πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει. 

Αξίζει όμως να σημειωθεί πως αρωγός στις προσπάθειες του Υπουργείου για τη δημιουργία των χώρων υποδοχής προσφύγων είναι τα ΕΛ.ΠΕ. Ασφαλείς πληροφορίες του newpost  αναφέρουν πως τα Ελληνικά Πετρέλαια έχουν ήδη ετοιμάσει δεκάδες σπιτάκια φιλοξενίας και αναμένουν από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να τους ενημερώσει σε ποιο νησί θα τοποθετηθούν. Μάλιστα πηγές του Υπουργείου σημείωναν πως τα ΕΛΠΕ βοηθούν σημαντικά σε δεκάδες θέματα που προκύπτουν στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.


σχετικα αρθρα