Ένας από τους μεγάλους καημούς του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι πως ελάχιστοι έως τώρα τον έχουν υπερασπιστεί. Ο κύριος Βενιζέλος νιώθει αδικημένος και από το ΠΑΣΟΚ.

Ένα από τα σημεία που ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν αφήνει ποτέ να φύγει χωρίς απάντηση είναι το περιβόητο PSI. Ο κύριος Βενιζέλος υπερασπίζεται μετά πάθους και με τα στοιχεία του, πως επί ημερών του «κουρεύτηκε» χρέος ονομαστικής αξίας άνω των 100 δισ. ευρώ και η πίκρα του είναι πως οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων δεν ασκούσαν τότε τις συμβουλές του υπουργείου, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα τα ταμεία να έχουν κερδίσει ακόμη και χρήματα από το PSI.

Ο κύριος Βενιζέλος μάλιστα όταν μιλάει στη Βουλή απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ή τον υπουργό των Οικονομικών πάντα χρησιμοποιεί τη φράση "κουρέψτε και εσείς έστω και ένα ευρώ από το δημόσιο χρέος και τότε μιλήστε".

Ένας από τους λίγους που υπερασπίστηκαν δημόσια το PSI ήταν ο Αντώνης Σαμαράς  οποίος σε άρθρο του επιχειρηματολόγησε με πάθος για τα οφέλη του PSI. Είναι γνωστό πως Σαμαράς και Βενιζέλος παρά τις όποιες διαφωνίες είχαν καλή χημεία και συνεργασία. Κάποιοι φιλοδοξούν αυτή η συνεργασία να επαναληφθεί στο μέλλον.