«Ολωσδιόλου ατυχή» χαρακτήρισε ο Γιώργος Καμίνης τον παραλληλισμό της πλατείας Βικτωρίας με το σταθμό του Μονάχου από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε:

Στο σταθμό του Μονάχου πήγαιναν νόμιμοι Έλληνες μετανάστες που είχαν βρει δουλειά, εδώ η πλατεία Βικτωρίας είναι χώρος παράνομης διακίνησης μεταναστών στον οποίο αναπτύσσεται κύκλωμα παρανομίας με πορνεία κλπ.

«Υπάρχει κίνδυνος η Αθήνα να ξαναγίνει χοάνη μεταναστών και να ξαναδημιουργηθεί στη χώρα συνολικά πρόβλημα παράνομης μετανάστευση», προειδοποίησε ο κ. Καμίνης  και πρόσθεσε:

Υπάρχει αμηχανία της κυβέρνησης... Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για τους μετανάστες.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Καμίνης «με τους πρόσφυγες αργά ή γρήγορα θα μπει τάξη, υπάρχει σχεδιασμός, υπάρχουν πόροι, όμως ο εγκλωβισμός των μεταναστών μπορεί να που δεν μπορούν να επιστέψουν στις πατρίδες τους και παραμένουν στη χώρα χωρίς αντικείμενο μπορεί να εξελιχθεί σε πρόβλημα... Φοβάμαι οτι θα κυλήσουμε στο 2012 και στο 2013» σημείωσε ο δήμαρχος. 

Ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι υπάρχει λύση στο θέμα. «Όταν λεμε αποτελεσματική φύλαξη συνόρων δεν λεμε το Πολεμικό Ναυτικό να σπρώχνει ή να βυθίζει βάρκες, θα τους πάρει συντεταγμένα θα τους παει στα hot spots θα ξεχωρίσει ποιοι είναι πρόσφυγες, μπορούν πολύ γρήγορα και με τη βοήθεια της Frontex, ποιοι δεν είναι, και όσοι δεν είναι θα επαναπροωθηθούν στην Τουρκία που έχει συμφωνήσει σε αυτό, είναι πολύ απλό» παρατήρησε.

«Aν δεν μπει δυνατά το ΠΝ μαζί με τη Frontex να φυλάξουν τα σύνορα και να συνδράμουν στα hot spots θα πληρώσει το πρόβλημα και πάλι η Αθήνα, και θα επανέλθουμε στην κατάσταση του παρελθόντος... Και τα hot spots εδώ προσωρινά είναι, ας κάνουμε τα hot spots στα νησιά και γρήγορα οι μετανάστες θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία που έχει συμφωνήσει σε αυτό. 

Ο κ. Καμίνης σηξμείωσε:

 Ακούω δημάρχους της Αττικής ότι τους πειράζει το ένα το άλλο, αλλά δεν βλέπω αντιπρόταση. Ο δήμος Αθηναίων έχει συγκεκριμένη πολιτική, αυτό πρέπει να κάνουν όλοι. Δεν θα κάνουν όλοι τη στρουθοκάμηλο. Να αναλάβει ευθύνη ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης να συγκαλέσει τους δημάρχους, για τον επιμερισμό του προβλήματος. 

«Nα υπογραφεί πανηγυρικά στην Αθήνα το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης»

«Θέλω το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης να υπογραφεί πανηγυρικά στο δημαρχείο Αθηναίων... Για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων αυτό το υποστηρίζω χρόνια, θεωρώ ότι έχει περάσει σε μεγάλο τμήμα της κοινής γνώμης και σπάει μια προκατάληψη» υπογράμμισε ο κ. Καμίνης και πρόσθεσε:

Υπάρχει μερίδα ιερέων της εκκλησίας που είναι άνθρωποι φωτισμένοι, και κάποιοι που κηρύσσουν το μίσος και δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία.