Δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης, με αφορμή την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση για το προσφυγικό, εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την για έλλειψη σχεδιασμού.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις μετά την άφιξη τω προσφύγων από την Ειδομένη και τις αντιδράσεις των δημάρχων στα νότια προάστια της Αθήνας σημειώνει εξάλλου ότι: «Σήμερα τα hot spots έγιναν κέντρα ταυτοποίησης, μίλησε για χώρους προσωρινής φιλοξενίας των υπό μετεγκατάσταση προσφύγων και επιτέθηκε πάλι σε δημάρχους», για να προσθέσει ότι: «Δεν φταίνε οι δήμαρχοι που δεν υπάρχει σχεδιασμός. Δεν φταίνε οι δήμαρχοι για τις καθυστερήσεις σε αναγκαίες παρεμβάσεις». 

Όπως υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ «η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να αναλάβει το μέρος της ευθύνης που της αναλογεί αλλά δεν προβλέπεται πουθενά να υπακούει στο «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της κυβέρνησης.  Χρειάζεται ειλικρινής διάλογος και συνεργασία». 

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ η σημερινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού για το προσφυγικό ήταν απογοητευτική ενώ «ο κ. Τσίπρας δεν ζητά από την αντιπολίτευση συνεργασία, ζητά τη σιωπή της». Σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται ακόμα ότι ο πρωθυπουργός «επικαλείται εθνικούς λόγους που ο ίδιος, σε μεγάλο βαθμό, δημιούργησε» ενώ «την ίδια ώρα ο συνεταίρος του στην κυβέρνηση αρνείται να παραχωρήσει έστω και ένα στρατόπεδο για την «τιμή των όπλων».  
 
«Βρισκόμαστε σε οριακές στιγμές. Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τους αυτοσχεδιασμούς και να εφαρμόσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τους εθνικούς και διεθνείς κανόνες» τονίζει ακόμα το ΠΑΣΟΚ και κάνοντας λόγο για αιφνιδιασμό της κυβέρνησης από τον «επερχόμενο εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας» καταλήγει λέγοντας ότι «εμείς έχουμε πάψει να αιφνιδιαζόμαστε γιατί η πέρα από τα όρια ανεπάρκεια της είναι πλέον γνωστή σε όλους».