Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης για τον ΑΔΜΗΕ μπαίνουν στο στόχαστρο του ΚΚΕ, το οποίο τονίζει ότι η διαχείριση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, θα γίνεται με γνώμονα το καπιταλιστικό κέρδος του συγκεκριμένου φορέα και κατά των εργαζομένων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Περισσού:

Η σημερινή διαπραγμάτευση κυβέρνησης – τρόικα αφορά το βαθμό ανεξαρτησίας του ΑΔΜΗΕ απ’ τη ΔΕΗ, με στόχο την ολοκλήρωση της «απελευθέρωσης» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, στρατηγική την οποία η κυβέρνηση υιοθετεί πλήρως.

Όποια κι αν είναι η κατάληξη των σχετικών διαπραγματεύσεων για τον ΑΔΜΗΕ, το σίγουρο είναι ότι η διαχείριση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, θα γίνεται με γνώμονα το καπιταλιστικό κέρδος του συγκεκριμένου φορέα και τη σχετική ρύθμιση των ανταγωνιστικών συμφερόντων των ενεργειακών μονοπωλιακών ομίλων, σε βάρος της λαϊκής κατανάλωσης και των εργαζομένων του κλάδου.

Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να βαδίσει σε ρήξη με τη συγκεκριμένη στρατηγική της ΕΕ και της εγχώριας άρχουσας τάξης, για την κοινωνική ιδιοκτησία στον τομέα της ενέργειας και στο σύνολο της οικονομίας.