της Άρτεμις Παραδείσου 

Ως μία ακόμη προσπάθεια να απαξιωθεί πολιτικά ο ίδιος αντιμετωπίζει ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με συνεργάτες του, το βιβλίο της Δήμητρας Λιάνη- Παπανδρέου. Ένα "χτύπημα" που ήρθε πριν ακόμη ο πρώην πρωθυπουργός ανακτήσει την παροιμιώδη ψυχραιμία του, από την αποκάλυψη της μητέρας του Μαργαρίτας, στο δικό της βιβλίο, πως είχε εξωσυζυγική σχέση με Γάλλο αξιωματικό. Από μία άποψη, βέβαια, τα πιπεράτα σημεία των βιβλίων τραβούν την προσοχή από τις αναφορές που θίγουν ευθέως τον ίδιο. Και δεν είναι λίγα, καθώς είναι από τα πρόσωπα- στόχους.

Στο βιβλίο της η Δήμητρα Λιάνη- Παπανδρέου ρίχνει ευθείες βολές κατά του πρώην πρωθυπουργού. Υποστηρίζει ότι είναι «παντελώς ανίκανος να κάνει αυτοκριτική, εκλογές έχασε και δεν είπε λέξη για την ήττα»! «Μίλησε για συνταγές εξόδου από την κρίση. Μας πήγε στον γκρεμό και παριστάνει τον... από ποδηλάτου (όχι μηχανής) σωτήρα»!» αναφέρει χαρακτηριστικά. Η τελευταία σύζυγός του πατέρα του επισημαίνει ακόμη πως «εμφανίζεται ως μνημονιακός και ταυτόχρονα αντιμνημονιακός, ένας σύγχρονος Ιανός με δύο πρόσωπα στο ίδιο κεφάλι». Και έχει και άλλα: «Δίγλωσσος και διπρόσωπος. Ισχυρίζομαι πως η τεχνητή προσωπολατρεία στο άκουσμα Παπανδρέου μόνο λόγω επωνύμου και η καταχρηστική αξιοποίησή της από το ΓΑΠ συνιστά ύβρη και παραχάραξη της πραγματικής εικόνας του Ανδρέα»! 

«Θα θέλαμε να ξέραμε τους χορηγούς του βιβλίου» επισημαίνουν με νόημα οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για την επιλογή του Εκδοτικού Οίκου Λιβάνη να εκδώσει το βιβλίο της Δήμητρα Λιάνη- Παπανδρέου. Θεωρούν ότι «κάποιοι εμπορεύονται την παλιά τους σχέση με το ΠΑΣΟΚ και την οικογένεια Παπανδρέου για να φανούν αρεστοί στο σύστημα του Τσίπρα». Σε αυτούς υπογραμμίζουν την… τύχη που είχε ο Αλέξης Μητρόπουλος. «Τον χρησιμοποίησαν και τώρα τον κυνηγούν» σημειώνουν. Εκτιμούν ότι απώτερος στόχος είναι να πλήξουν την ικανότητα του Γιώργου Παπανδρέου να επιστρέψει στην πολιτική ζωή. Γιατί, όπως χαρακτηριστικά λένε, «η εμπειρία Τσίπρα δείχνει ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος από εκείνον που επέλεξε ο Γιώργος».